Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orvosira készülök. Mit javasol...

Orvosira készülök. Mit javasoltok, milyen nyelvet tanuljak? Angol vagy német?

Figyelt kérdés

A helyzet jelenleg úgy áll, hogy 10 éve tanulok németet, és abból már van is egy B2-es középfokú ECL vizsgám. Angolt 5 éve "tanulok", bár jóval kisebb hatékonysággal, szóval arra elég keményen rá kellene gyúrni, ha abból is akarnék egy B2-es ECL-t. Főként szókincs meg a hallásértés ami gondot okoz. Olyannyira, hogy szinte már úgy érzem, több esélyem lenne egy C1-es német felsőfokúra, mint a B2-es angolra. Viszont tudom, hogy az orvosira meg inkább az angol kellene.

Kérdés: Kapcsoljak rá gőzerővel az angolra, és tegyek abból nyelvvizsgát, vagy inkább eddzem magam németből és hozzak össze abból egy felsőfokút?

Idén érettségizem, nyelvből ott valószínűleg a németet választom középszinten, emellett biológiából és kémiából emeltezem. Jó a jegyátlagom, így valószínűleg felvesznek, csak tényleg az a kérdés, hogy melyik nyelvet tanulni érné meg jobban? Egyáltalán a bennmaradáshoz, a diplomához melyik kell?

Előre is köszönöm a segítséget.

2013. okt. 30. 10:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mindenképpen angolt. Leírom hogy miért, az orvosin sokszor lesz az angolra szükséged, rengeteg anyag csak angolul van meg és az oktatók nem nagyon foglalkoznak vele hogy eltudod e olvasni vagy sem. Másrészt rengeteg a külföldi diák és ők csak angolul beszélnek tehát itt is szükséged van rá, nem tudom te mely intézménybe akarsz jelentkezni, én a Debrecenin tanulok és itt nagyon sokan vannak , főleg csajok :)
2013. okt. 31. 20:09
 12/14 anonim válasza:
A második anya nyelvem az angol tehát (us)englis
2013. okt. 31. 20:45
 13/14 anonim ***** válasza:
Sikerült végül az egyetem? Melyik nyelv mellett döntöttél?
2015. jan. 18. 22:27
 14/14 A kérdező kommentje:

Ó, igen szerencsére felvettek. :)

Amúgy időközben bejött még egy csavar a történetbe. Kiderült ugyanis, hogy elég okos vagyok ahhoz, hogy bejussak az OKTV döntőbe. Ezért akkor a nyelvtanulás kicsit háttérbe szorult, egyszerre kellett készülni erre, és az összes érettségire is, ez pedig elvette az időmet. Így maradt a B2 német, és ebből lett érettségim is. Egyetem első félévében viszont felvettem két angolos kurzust, ami kifejezetten a szaknyelvre ment rá, és ez szerintem nagyon sokat segített szókincsben. Most is szeretnék egy angol vagy egy német órát, aztán majd kurzusfelvételkor eldől, hogy az ETR megengedi-e. :D

2015. jan. 19. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!