Orvosira készülök. Mit javasoltok, milyen nyelvet tanuljak? Angol vagy német?
A helyzet jelenleg úgy áll, hogy 10 éve tanulok németet, és abból már van is egy B2-es középfokú ECL vizsgám. Angolt 5 éve "tanulok", bár jóval kisebb hatékonysággal, szóval arra elég keményen rá kellene gyúrni, ha abból is akarnék egy B2-es ECL-t. Főként szókincs meg a hallásértés ami gondot okoz. Olyannyira, hogy szinte már úgy érzem, több esélyem lenne egy C1-es német felsőfokúra, mint a B2-es angolra. Viszont tudom, hogy az orvosira meg inkább az angol kellene.
Kérdés: Kapcsoljak rá gőzerővel az angolra, és tegyek abból nyelvvizsgát, vagy inkább eddzem magam németből és hozzak össze abból egy felsőfokút?
Idén érettségizem, nyelvből ott valószínűleg a németet választom középszinten, emellett biológiából és kémiából emeltezem. Jó a jegyátlagom, így valószínűleg felvesznek, csak tényleg az a kérdés, hogy melyik nyelvet tanulni érné meg jobban? Egyáltalán a bennmaradáshoz, a diplomához melyik kell?
Előre is köszönöm a segítséget.
Ó, igen szerencsére felvettek. :)
Amúgy időközben bejött még egy csavar a történetbe. Kiderült ugyanis, hogy elég okos vagyok ahhoz, hogy bejussak az OKTV döntőbe. Ezért akkor a nyelvtanulás kicsit háttérbe szorult, egyszerre kellett készülni erre, és az összes érettségire is, ez pedig elvette az időmet. Így maradt a B2 német, és ebből lett érettségim is. Egyetem első félévében viszont felvettem két angolos kurzust, ami kifejezetten a szaknyelvre ment rá, és ez szerintem nagyon sokat segített szókincsben. Most is szeretnék egy angol vagy egy német órát, aztán majd kurzusfelvételkor eldől, hogy az ETR megengedi-e. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!