Le forditana nekem ezt vki angolra? (aki jol tud angolul)
'' Egy beteg ember van a varosban aki noket eroszakol es megoli oket, nemreg szokott meg a bortonbol.Kb 1 hete hogy megolt 3-4 lanyt.'' Nagyon felek,ugyhogy egyedul biztos nem fogok ki menni!''
Koszonom.
isaura válasza korrekciók:
dunge = nem létező szó (kivéve svédül, ahol a jelentése: erdős liget)
a "dungeon" = várbörtön, tömlöc szóra gondol a válaszoló,
de a rendes bötrön egyszerűen: prison
"broken lose" nincs, lose = elveszít, loose = szabad(on lévő), "broken loose" = elszabadultra gondol.
De szerintem pontosabb az escape = megszökik vay break out of = kitör (múltban itt: has broken out of) formula.
Egsyébként elgogadható válasz, más nyelvtani hibák:
Last week VAGY In the last week (In last week <- ilyen nincs)
There is a sick/disturbed person (loose)[=elszabadulva] in the city who rapes women and murders them, he has escaped from prison just a short time ago. (innentől jó az előző válasz)
In the last week he/she has murdered 3 or 4 girls. I am extremely scared. So much so that I definitely won't go outside.
Kedves Vree,
Egyrészt gondolom svéd származású vagy hogy a dungét is vágod. Másrészt ha láttad volna a Mad Max II-t akkor tudnád hogy ott dunge-ot mondanak. Persze a prison szót mindenki ismeri.
A loose-ban bizony igazad van.
Az in the last week meg igencsak gyakori kifejezés. Ezért azt javaslom:
MENJ A BBC-re!!!
/Isaura/
^A Mad max I/II forgatókönyvben nem találtam meg a szót. Melyik Mad Maxre gondoltál?
Egyébként nem tartom kizártnak ha ott a "dongeon"-t, pláne ilyen rövidítésben használják.
Mindenesetre a kontextus más, ha valaki szlengben beszél és egy tömlöcről, a hivatalos börtön helyett. :) Gondoltam a kérd. is nem ilyen kontextusban használja. :)
Ezért bátorkodtam kijavítani arra, amire szerintem szüksége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!