Munkahelykeresés szempontjából mely nyelveket érdemes tanulni? Mik a legpiacképesebb nyelvek?
Magyarországon? Hát ott nem a szokásos német, angol, olasz, stb.
Ezeket már minden óvoda, iskola tanítja, így nem nagy kunszt egy ilyen nyelvből egy nyelvvizsga.
Te is biztos tanulsz valamilyen nyelvet
Az orosz helyett ma az angol van
Még a ritka nyelvek is elég jók
Pl. holland, lengyel, cseh
Magyar vagyok, Magyarországon tanultam, itt is dolgozom "magyar módon". Folyamatosan nézegetem az álláshirdetéseket, mert szeretnék váltani. Meglepő számomra, hogy egy magyar cég elvárja, hogy legyen minimum 5 év tapasztalatod hasonló munkakörben, beszélj folyékonyan angolul, előny továbbá még 1, de inkább 2 nyelv tárgyalási szintű ismerete. És ez mondjuk egy egyszerű titkárnői állás, minimálbérért...
Ezzel szemben a szomszédos Ausztriában (ahol 3-4x annyi a bér) és alapnak kellene hogy számítson a német nyelv, úgy írják meg a pályázatot, hogy angol és német nyelv magasz szintű ismerete, előny e további nyelvismeret. Nem kell 5 év tapasztalat, nem kell erkölcsi bizonyítvány, nem kell ilyen-olyan továbbképzés...
Ennek ellenére rengeteg álláshirdetésben látom a cseh, lengyel, északi nyelveket (finn, svéd, norvég, dán, holland). De erőlködnek a japán, arab, kínai és egyéb ritka nyelvekkel is... minek? :D
Már tényleg klasszikusnak számít az angol-német, francia, olasz, orosz, spanyol. Ezek közül 2-t biztos, talán már 3-at is "beszél" minden 5. jelentkező... Ha pedig megfelelsz a magyar követelményeknek, akkor se várj feltétlen behívásra, mert időközben kiderül, hogy túlképzett vagy, sok utánad a fizetnivaló, ha 25-30 között vagy akkor bármikor elmehetsz szülni, szóval kockázatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!