Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyit kérhetnék tőle?

Mennyit kérhetnék tőle?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, de face to face még soha nem találkoztunk, hozzám szeretne járni magánórára. Azt mondta mondjak egy árat és annyi lesz, ebből nem lesz gond. Csak az a gond halvány sejtelmem sincs mennyi lenne a normál. Egy szláv nyelvről van szó amit én anyanyelvi szinten beszélek és gyakran használom.

Természetesen van érettségim és közben egyetemen tanulok. Én 1500 forintra gondoltam óránként. A 2000 az túl sok lenne? Hetente akar majd 2 órákat járni hozzám.

Köszi előre is a válaszokat!

2013. okt. 1. 10:50
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
A 2000 abszolút reális szerintem, főleg, ha van a tanításban gyakorlatod.
2013. okt. 1. 11:03
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Mindkét ár jó.
2013. okt. 1. 11:04
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Szlovák?

Vagy az elején (mikor még könnyebb az anyag) kérj ezerötszázat, utána meg, mikor már nehezebb anyag lesz, kétezret. De ezt beszéld meg vele előre.-

2013. okt. 1. 11:05
 4/9 anonim ***** válasza:
68%

Ha kezdő az illető akkor a 2000 tényleg soknak tűnik. 1500 az megfelelő, de sokan 1000-1200-ért tanítanak, főleg vidéken. Ha a jó anyagi háttere van az illetőnek akkor még a 2000 is elmegy.

Magam részéről 1200-1800-at mondanék.

2013. okt. 1. 11:06
 5/9 A kérdező kommentje:
Budapesten lennének az órák, nálam, itthon. így mindkettőnknek jobb, ezt beszéltük meg. Egész jó anyagi helyzetben van, de nem akarom kizsigerelni a pénzéből, nem erről van szó, csak nekem is jól jön a pénz és szeretném ha ő is meg én is elégedettek lennénk.
2013. okt. 1. 11:14
 6/9 anonim ***** válasza:
42%
Tanítottál már? Azért mert egy nyelvet anyanyelvi szinten beszélsz egyáltalán nem biztos, hogy jól, érthetően tanítasz. Szerintem kezdjetek 1.000 Ft-tal és ha Ő is elégedett a tanításoddal, jövőre emeljetek összeget.
2013. okt. 1. 11:30
 7/9 Vree ***** válasza:
67%

Előző 1000 ft ma egy csomag mogyoróra sem elég...

Szerintem ha bizonytalan vagy magadban indíts 1500zal. Mai viszonylatban még az is egy nagyon baráti ár, de ha nincs gyakorlatod vagy nem tudsz napi szinten időt rászánni hogy felkészülj minden órára (bár valamennyit mindenképpen jó lenne, legalább heti viszonylatban) akkor indokolt a kedvezőbb ár. Aztán úgyis kiderül hogy mennyire vagy jó tanár, és érdemes-e hozzád járni.

2013. okt. 1. 12:58
 8/9 A kérdező kommentje:

Gyerekeket már tanítottam, felnőttet még soha, elismerem. Szoktam neki fordítani, nem egyszer, nem kétszer, hiszen mint mondtam távoli ismerősök vagyunk, természetesen ingyen.

Szerintem az 1500-al indítok, és magától értetődő, hogy készülni fogok...

2013. okt. 1. 13:07
 9/9 anonim ***** válasza:
17%
Bocsánat. A M[árkanév] ízzel borított mogyorró 140 ft. ÍGy pontosan 7 kijön belőle. Ami naponta mogyiból több mint kevés. Persze te tudod.
2013. okt. 1. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!