Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljak?

Milyen nyelvet tanuljak?

Figyelt kérdés
Szeretnék még egy idegennyelvet tanulni, angolbó megvan a felsőfokúm, olaszt egy alap fokon elbeszélek. Külföldön szeretnék majd pár éve dolgozni, milyen nyelveket ajánlotok? Németet semmi képpen nem szeretnék tanulni, tudom, hogy az az egyik leghasznosabb, főleg erre felé. Az orosz nyelv érdekelne vagy inkáb folytassam az olasz nyelvet? Az is jól megy, csak nem tudom, hogy van-e annyi lehetőség az olasszal mint egy másik idegen nyelvvel. Nem olyan nyelvet keresek amit sokan beszélnek, inkább olyat, amelyiket alig-alig. Előre is köszönöm.
2013. okt. 1. 09:14
 1/7 A kérdező kommentje:
kínai, japán és ilyen ázsiai nyelvek nem igazán érdekelnek.
2013. okt. 1. 09:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem folytasd az olaszt legalább nagyon erős kommunikációs szintig...ha 20 nyelven tudsz köszönni, meg megkérdezni, hogy hogy vagy, az sokkal kevesebbet ér, mintha 2 nyelven beszélsz, de azt profin, vagyis felsőfokon.

Aztán most lehet velem vitatkozni... de ez a véleményem.

2013. okt. 1. 09:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálhatod az oroszt is
2013. okt. 1. 11:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, akkor is németet tanuljál, mert ha mégis itthon akarsz dolgozni, csak angollal nem lehet multiknál elhelyezkedni.
2013. okt. 1. 13:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Olaszt szeretem, de nem hiszem, hogy sok a lehetőség vele, németet tényleg nem szeretnék :D Spanyol az hasznos? Tudom, hogy világszerte nagyon sokan beszélik, de nem Európában :\
2013. okt. 2. 17:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor inkább a francia, mert azt beszélik ugyebár Franciaországban és Belgiumban is. Spanyolországban pedig nagyon magas a munkanélküliség, ott nem érdemes elhelyezkedni.
2013. okt. 8. 16:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. okt. 8. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!