Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy vannak ezek németül?...

Hogy vannak ezek németül? (egyszerű)

Figyelt kérdés

Tehát a lényeg, hogy angolban még kiigazodom.

Ott ugye a sima jelen, jövő és múlt mellett van a folyamatos, meg a többi (össz. 12)

Németben, meg még ok a jelen, és van a jövőnek valami werden része, ahol azt és nem az adott igét kell ragozni.

De ha dedós szinten nézzük:

Van egy angol mondat,

My name is Peter. Ez még ok, mert ugye, Ich heisse Peter (nincs különleges ékezet nálam, azért írtam dupla s-t)

De pl:

I was in Paris (yesterday) vagy

I went to London In 1985 vagy

I am going to have a break, stb, plusz a jövő idő.

Ezek hogy hangzanak németül?

2013. szept. 30. 20:53
 1/7 e-ditta válasza:
Nem ártana, ha magyarul is leírnád, mert aki németül tud, az nem valószinü, hogy angolul is.
2013. szept. 30. 21:06
 2/7 anonim ***** válasza:
jah igaza van az első kommentelőnek! :D
2013. szept. 30. 22:02
 3/7 A kérdező kommentje:

Jaj, tényleg! Bocsánat.

Tehát:

Tegnap Párizsban voltam. (ez elméletileg egy egyszerű múlt idő, németben fogalmam sincs milyen "kategória")

1985-ben Londonba mentem. (itt már lehet, hogy az is lényeges, hogy nem mostanság volt a múltban, hanem már sok éve)

Szünetre megyek. (itt meg ha minden igaz, angolban azért nem sima jövő idővel van kifejezve, mert ez egy TERV a jövőre nézve)

Németben vannak ilyen kategóriák?

(közel múlt, rég múlt, folyamatos jelen, befejezett ez meg az, stb.)

Sehol nem találok egy normális nyelvtani összefoglalót ami érthetően, esetleg példákkal írja le ezeket.

2013. okt. 1. 13:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Tegnap párizsban voltam-ich war gestern in paris!
2013. okt. 1. 19:24
 5/7 anonim ***** válasza:
bocsi a többit nem tom, hülye vok! :-(
2013. okt. 1. 19:27
 6/7 e-ditta válasza:

Tegnap Párizsban voltam. (ez elméletileg egy egyszerű múlt idő, németben fogalmam sincs milyen "kategória")

Ich war gestern im Paris.

1985-ben Londonba mentem.

Ich war im 1985 im London gewesen

Ich werde in Urlaub fahren.

2013. okt. 1. 19:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A múlt időt még nem tanultuk németből, most kezdtük a jövőt (a werdennel) csak összehasonlítás képen kérdeztem, mert angolból sem tudok sokat de valahogy ott jobban rá lehet látni az a 12 igeidős táblázat segítségével.

2013. okt. 2. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!