Az olasz és a spanyol nyelv mennyire hasonlít egymásra?
Ha a spanyolt szeretted és tudtad, akkor semmi baj nem lesz. Nagyon hasonlít a két nyelv.
Hogy csak egy példát mondjak: 1 tanévig tanultam olaszt. Kimentem Barcelonába nyaralni, ahol sajna a spanyolok a saját nyelvükön kívül nem nagyon beszéltek más nyelvet. Ők spanyolul mondták a magukét, én olaszul, és tökéletesen megértettük egymást.
Nyáron kicsit alapozz (a neten rengeteg ingyenes oktatóanyag van, ha gondolod, segítek keresni), és akkor nem lesz gond.
A 2. válaszoló vagyok. Tudsz angolul? Ha van legalább egy alap tudásod, akkor ez az oldal neked való (egyébként sokkal könnyebb angolról idegen nyelvet tanulni, mint magyarról, úgyhogy ne ijedj meg):
Rengeteg nyelvtani rész, kiejtés, szókincs stb. van benne, valamint érdekességek az olasz kultúráról, mindennapokról (szokások, szleng..).
egyidejűleg ne tanuld a kettőt mert keverni fogod. vagy olasz vagy spanyol. én mikor spanyolt tanultam, abbahagytam az olaszt, mert kevert, most hogy jól tudok spanyolul, és tanulok olaszt, nem keverem.
egymás után könnyű, de egyidőben nem ajánlom a 2 nyelv tanulását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!