Volt valaki Bgf német üzleti nyelvvizsgán? TApasztalatokra lennék kíváncsi. Mennyi idő alatt sikerült felkészülni a vizsgára, milyen volt a vizsga, a magnós részre hogyan készültetek?
Én voltam, de nemzetiségi iskolába jártam, külön nem készültem. Kivéve persze a szakmai részt, hiszen amiatt kellett a külön nyelvvizsga.
A szakmai felkészülés egy egyéves OKJ-s képzés volt. (Idegenforgalmi ügyintéző)
Voltam, nagyon könnyű. Annyit tanultam rá ami három félév üzleti nyelv oktatás mellett a zh-kra kellett, semmi többet. Elsőre meglett, pedig én a mai napig állítom, hogy nem tudok és soha nem is tudtam németül.
(Általános iskolában tanították, de mindig is én voltam a legrosszabb belőle, aztán érettségin 5-ös lett, de az a követelmények hiánya miatt volt, nem azért mert ment volna a nyelv.)
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mostanában rájöttem, ha van olyan, hogy nyelvérzék akkor nekem igenis van, csak olyan nyelvet kell találni amit szeretek. :) Angolból kevesebb mint egy év tanulás után már a Trónok harcát olvasom és alig van benne ismeretlen szó.
Általános jó tanácsok: olvass gazdasági cikkeket, nézz német híradót, szavakat csak szövegkörnyezetben tanulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!