Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akkreditált magyar (társalKODÓ...

Akkreditált magyar (társalKODÓ) vagy Akkreditált nemzetközi (TELC) nyelvvizsga. Miért jobb a nemzetközi mint csak a magyar?

Figyelt kérdés

2013. szept. 21. 13:01
 1/1 anonim ***** válasza:
49%

Szia! Remélem, még nem túl késő a válaszom!

Semmivel nem jobb a TELC, mint a társalKODÓ. Azzal a nemzetközi papírral, amit a TELC ad, semmire nem mész! Sehol nem fogadják el külföldön, bárhogy lobogtatod. Ha azt akarod, hogy külföldön is figyelembe vegyék a nyelvvizsgád, akkor csinál Cambridge vagy TOEFL vizsgát. Mindkettő klasszisokkal nehezebb, mint a TELC vagy a társalKODÓ, de bármerre mész, elfogadják.

Én TELC B2-t csináltam 1 éve (nevetségesen egyszerű volt), örültem a nemzeközi papíromnak, mint majom a farkának, aztán amikor külföldi (holland) egyetemre akartam pályázni, a feltételek között az szerepelt, hogy a Cambridge felsőfokú (CAE) vagy TOEFL kell ahhoz, hogy külföldiként felvételizhess. Tehát még a TELC felsőfokú nemzetközi papírja se jó semmire. Akkor meg minek fizetni érte 35 ezer ft-t?

Azt tanácsolom, ha külföldre akarsz menni, akkor az általam említett két nyelvvizsga közül válassz egyet, ha Magyarországon maradsz, akkor meg a legolcsóbb, legegyszerűbbet, pl. társalKODÓ. A TELC 10 ezer forinttal drágább a társalKODÓnál, de szintben semmivel sem több, annyi a különbség, hogy egynyelvű.

2013. dec. 17. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!