Hogyan gyakoroljam a listeninget (magnóhallgatást)?
Ne úgy, hogy mondatonként megállítod mert a vizsgán sem fogják mondatonként megállítani (bár jó lenne:D)
Én úgy csináltam, hogy csak nagyon figyeltem, a mondatokból értettem pár szót és az alapján elképzeltem a történetet.
Gyakorolni úgy tudsz, hogy megcsinálod az érettségi közepet és emeltet, mást nem tudok.
Köszönöm mindenkinek a választ! Egyébként régen tanulom már, de csak egy helyben tötyörgök, pedig voltam katedra nyelvtanfolyamon is.
Szóval pontosítva: úgy is jó,ha elösször lefordítom, magamnak, és utána hallgatom,hogy tudjam miről is van szó?
Köszi! :)
Hát, nem ilyen feldolgozásra szánták, ha értesz egy szöveget, azt nem kell kifejezetten lefordítani, hanem olvasás közben érted. A Headway-es listeningekkel olt problémád? Milyen szintű könyvnél jársz most? Egyébként nézzél filmeket is, akár úgy is, hogy először magyarul megnézed, utána angolul felirattal, utána ugyanazt felirat nélkül. Hozzáedződik a füled.
harmadik
Itt van egy baromi jó oldal, különböző nehézségűek, feladatokkal (+megoldás) és szöveggel. Én ezzel készültem fel, elsőre meg is lett!
Hajrá!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!