Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehet a legmegfelelőbbe...

Hogyan lehet a legmegfelelőbben felkészülni az emelt szintű angolérettségire?

Figyelt kérdés

Idén fogok érettségizni, emelt szinten szeretnék angolból. Tavaly előrehozott érettségit tettem belőle középszinten, az nagyon jól, 95% felett sikerült. Néhány hete elkezdtem emelt szintű feladatokat is gyakorolni, és azt vettem észre, hogy egyszerűen nem megy. Van, hogy azt sem tudom, miről olvasok a szövegben, 10-12 válaszból 3-4 jó, pedig egész jól tudok angolul, de egy csomó ismeretlen szóval találkozom. (Olyan is előfordul, hogy max. 2-3 hibám van benne, de ez - sajnos - a ritkábbik eset.)

Hogyan tudnék megfelelően gyakorolni rá?

2013. szept. 16. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Járj tanárhoz, aki felkészít vagy fakt
2013. szept. 16. 18:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Nézegess olyan anyagokat, kiadványokat, amik

a felsőfolú nyelvvizsgára gyakoroltatnak/készítenek fel

2013. szept. 16. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Van, hogy azt sem tudom, miről olvasok a szövegben, 10-12 válaszból 3-4 jó, pedig egész jól tudok angolul, de egy csomó ismeretlen szóval találkozom.(Olyan is előfordul, hogy max. 2-3 hibám van benne, de ez - sajnos - a ritkábbik eset.)

Hogyan tudnék megfelelően gyakorolni rá?

A dolognak két része van.

1. Egyrészt sokat kell olvasni és szavakat tanulni, illetve beazonosítani.

2. A szövegértés egy speciális atrakció, mivel a kérdések rácéloznak egy mondatban egyetlen jelentésre. Így előfordulhat hogy valaki alig tud angolul mégis jó válaszokat ad, mivel nagy gyakorlata van a cikk olvasásban s persze éles olvasóelméje. - Nézzél nehezebb cikkeket. NE BBCt.

3. A kettőt egyesíted ha magadban pontosan lefordítod az egyes mondatokat. ÉS végiggondolod a jelentését.

2013. szept. 16. 21:42
 4/5 dalta válasza:

Nagyon szenya ez a vizsga, már sok tanítványomat kellett rá felkészítenem és szívből és őszintén gyűlölöm.

Ugyanis az egészet dilettánsok rakták össze kiszúrásból. Trükkös és saját logikája van.

Semmi köze a jó angoltudáshoz. (Persze tudni kell mindent hozzá...)

Ha felvértezted magad, töltsd le az összes előző teszteket, amiket találsz a neten, és NAGYON figyelmesen egyenként csináld meg őket. Ellenőriztesd le valakivel, ha tudod - de sokszor ott a kulcs.(Amitől ne félj, sokszor olyan megoldást ad, aminek köze sincs a tudásodhoz, mert az utóbbi a jobb...)

Keep up with the good faith...

2013. szept. 18. 13:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, a szövegértés nagyrészt az olavasási intelligenciát méri s nem a nyelvtudást. Sokat kell olvasni, lehetőleg hasonló szövegeekt.
2013. szept. 19. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!