Unalmasak az angol órák? Ti mit tennétek a helyembe?
Miért nem mondod neki, hogy "tanárnő, magnózzunk is egy kicsit (mert az nem megy)"-
Hátha akkor előveszi a magnót
Sztem valódi emberekkel való érintezés az igazán motiváló. pár ötlet:
Az interneten csomo lehetöség van csetelésre.
Pl. számtalan ún IRC-server van, ahol *minden* témában van chatroom. Egy kis ízelítö:
(Nagyon geeky? Ne becsüld le: most voltam egy eküvön, a pár itt ismerkedett meg: srác írországból, a lány iránból chatelt!)
Ha Budapesti vagy: rengeteg külföldi él itt. Probalj egy angol nyelvü társaságot találni, pl. olyan rendezvényekre eljarni, ahova külföldiek járnak. (pl. CEU-n lehetnek számodra is érdekes publikus elöadások angolul) Igaz, a legtöbb külföldi legalább egyetemista korú, vagy idösebb.
Az interneten is biztos lehet valamit talalni pl. az alábbi weboldal látogatói néha szerveznek közös sörözést:
A Facebookon is lehet csoportokat keresni (pl. "Anglophilia club Debrecen" vagy ilyesmire próbálnék rákeresni)
(Debrecenben, Szegeden, Pécsett az orvosi szakokra rengeteg külföldi jár)
Tizedikben még korai a nyelvvizsga.
Már ha nem tanuljátok elég rég óta.
Melyik könyvet veszitek?
Ez "sima" osztály vagy haladó?
Utolsó:nekem nem tűnik olyan korainak egy középfokú.
(Egy felsőfokú más kérdés lenne,de itt nem arról van szó).
A felvetett kérdés (normál/haladó) viszont jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!