Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » TELC vagy ECL nyelvvizsgát...

TELC vagy ECL nyelvvizsgát éri meg jobban csinálni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 3. 19:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Mivel 1nyelvű mindkettő, így szerintem olyan nagy differencia nincs köztük. Tény, hogy a TELC német, az ECL pedig magyar.. Németből szerintem a Goethe vagy az ÖSD a jobb (nemzetközi barátom Goethe intézetben tanul németül Ázsiában). Angolról nem tudok nyilatkozni

Szerintem annyira nem kell ezeken görcsölni, minden vizsgában van könnyebb és nehezebb rész, itt ez egyszerűbb-ott az. Csináld végig mindkét nyv próbafeladatait, és amelyikben jobb eredményt érsz el, azt válaszd. Mindenkinek más a könnyű

2009. nov. 4. 08:26
 12/19 anonim ***** válasza:

a TELC-ben van 2 nyelvtani feladat, 3 olvasás, 2 magnó és egy levél vagy fogalmazás

a szóbelin pedig egy kb. 5 perces prezentációt kell tartani+bemutatkozás+partnerrel szituációs feladat+1 discussion

az ECL-ben nincs nyelvtan. 2 fogalmazás vagy levél, 2 olvasásértés, 2 hallgatás

a szóbelin lehet választott partnered, de akkor őt kell bemutatnod, aztán kaptok egy témát és arról kell beszélgetned a partnerrel majd egy képleírás

én majd december 5-én megyek ECL-re. remélem sikerül:)

2009. nov. 4. 21:30
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Úgy érzem, hogy nekem a TELC-es jobb lesz. Nyelvtant eléggé tudom, és levelek írásában nem vagyok olyan gyakorlott.
2009. nov. 4. 22:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Azért én azt mondom gondold át: nálunk mindenkinek az ECL-t ajánlották, lehet (biztos) hogy nehezebb mint a TELC, de nem is vitatott. A TELC-et párszor már le akarták húzni alapfokra. (Legalábbis minket ezzel ijesztgettek)
2009. nov. 5. 14:14
 15/19 anonim ***** válasza:
Állati lol amit írtok, németből a Goethen voltam, az teljesen rendben van, angolból meg a TELC-en és lehet h nincs magyarról angolra fordítás, de olyan szókincs kell a megértéshez, h lazán besz*rsz, a goethehez képest is, na ennyit arról h hűdenagyonkönnyű. Ja visszatérve a németre, az ÖSD, na az egy marha nagy vicc, alig kell valamiről beszélni, az is állati egyszerű téma. Persze kinek mi a lényeg.
2009. dec. 23. 20:05
 16/19 anonim válasza:

Egyénfüggő.

Nekem különangoltanárom a telcet javasolta.

Most várom az eredményét.

Szerintem nem volt olyan könnyű.

Amúgy meg telc is ecl is nemzetközileg elismertet ad. én nem tudok arról, hogy ez teljesítményhez lenne kötve.

Telc-mél: min. 60%-ot el kel érned írásbelin is és szóbelin is. Ha az egyik részfeladat nem sikerül 40% fölött, akkor viszont buktad az egészet (mármint ha szóbeli meglenne, akkor az természetesen meglesz, de másikat ismételni kell sajnos).

[link]

2010. jan. 1. 23:54
 17/19 anonim ***** válasza:
Az ECL könnyebb talán, mert a TELC-en borzasztó kevés időd van rá, és az ECL-en nincsen nyelvtani rész sem. Ráadásul a TELC elég kiszámíthatatlan nyelvvizsga, meg drágább is.
2010. jún. 17. 11:30
 18/19 anonim válasza:

Én háromszor voltam TELC-en, ebből csak a szóbelit tudtam megszerezni, de azt elsőre. Jártam külön TELC-es előkészítőre, azután értem el a legrosszabb írsábeli eredményemet :( Három után már átmentem az ECL-re, gondoltam az jóval olcsóbb, tetszettek a feladatok, és kell egy kis változatosság is, mert úgy tűnt, hogy a TELC nem megy annyira.

Szerencsére ott elsőre sikerült :) Ráadásul úgy, hogy szövegértéses feladatnál belejavítottam a megoldó lapomba (kb. 3-4 betűt), amit nem szabadott volna, és még így is átmentem :) Tehát én mindneképp az ECL-t ajánlom, a TELC szerintem manapság egyáltalán nem könnyű, ráadásul szemétség, hogy ha csak részvizsgát teszek, akkor is az egész vizsgadíjat ki kell fietnem :(

(jah, és német nyelből voltam).

2010. jún. 21. 22:55
 19/19 anonim ***** válasza:
Még nem voltam eddig ECL-en csak TELC-en többször is, de mégy egyszer se sikerült. Olyan jókat írtok az ECL-ről, hogy gondolkozok rajta, hogy inkább azt választom a TELC helyett. A TELC-en 75 pont az olvasás, 30 pont a nyelvtan, 45 pont a levél, és amibe nem vagyok teljesen biztos, hogy tényleg ilyen sok, hogy 75 pont a magnó is?
2010. szept. 20. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!