Angol felsőfokú hallásértés fejlesztésére mit javasoltok?
Hm. Lehet, hogy egyáltalán nem hasznos, amit írok, és nem mész vele semmire, de ez jutott eszembe.
Esetleg csinálhatnád azt, hogy megpróbálsz kép nélkül, csak hallgatni szöveget (akár filmet, sorozatot, valami zenét, vagy ilyen hanganyagos cd-ket). Mindenképpen úgy, hogy a szöveget nézed közben - első körben. Utána később, amikor már nem emlékszel szószerint a dolgokra, próbáld meg szöveg olvasása nélkül meghallgatni az adott dolgot.
Köszi! :)
A legtöbb rádióadás szövegét le tudom írni akár, ezért érzem azt, hogy nem is annyira az "értéssel" magával van gond, de amikor az van, hogy dőljek hátra és hallgassam percekig, na, ott tuti, hogy fél perc után már másra gondolok, vagy ha maradok is a hallott szövegnél, arra gondolok, hogy a nő, aki beszél, hogy nézhet ki, sokat cuppog, miért sejpít, ha pedig háttérzaj van, mint a felsőfokú hallásértéses anyagok többségénél, akkor az még rosszabb, mert elképzelem az utcát, a házakat, stb, csak azt nem figyelem, miről dumálnak még mindig :$ Egyszer már voltam vizsgázni is, igaz, 2-3 évvel ezelőtt, akkor erre a dekoncentráltságra még rájött az is, hogy azt néztem, kik jöttek még el vizsgázni, mennyit írnak, milyen emberek, miközben a fejhallgatón már nyomták a szöveget. Amikor pedig előttem a feladatsor, akkor még azt is olvasgatom, miközben beszélnek, és úgy érzem, nem tudok ennyi felé figyelni, mindig elveszik a lényeg. :( :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!