Angol felsőfokú nyelvvizsgához, milyen anyagokat javasoltok?
Most lett meg a középfokún,(szóbeli origos, írásbeli BME-s volt) és úgy döntöttem, szeretnék egy felsőfokút is.
Főleg szókincsben kéne sokat fejlődnöm. Miket javasoltok?
Gondolom filmezés angolul, angol szövegek,cikkek,hírek olvasása (BBC megfelelő?) és az itt megtalálható idegen szavak szótározása.Heti 7 órában tanulok angolt, bár elég nagy különbségek vannak a csoportban,heti egy magánóra, illetve hétköznaponta kb.30-40 percet tudok az angolra szánni, hétvégente ez kb.2 óra.
Néhány könyvet is tudnátok javasolni?
Sikerülhet a vizsga?(jövő augusztusban szeretnék).
Előre is köszi.
Tapasztalataim szerint az többet ér ha naponta többször tanulsz fél órákat, mintha egyben 2 órát. BBC jó, csak valami regény sem árt hozzá.
1000 questions 1000 answers elég jó, nem különösebben tanultam csak többször elolvastam a benne lévő cikkeket, de így is elégvolt.
1000 Q&A - szóbelire téma szókincs
regény - bármilyen most menő bestseller, mindegyiknek könnyű a szövege, az olvasás fonák módon a beszédkészséget fejleszti és a beszédértése, ti. a folyamatosságot
cikkek - a vizsgafeladat miatt, szövegértés
filmek - beszédértés fejlesztés
tesztek - érdemes végigcsinálni néhány tucat tesztet is a nyelvtan miatt, mivel ennek kb 100%-osnak kell lennie
usage fejlesztés - kiírni a prepozíciókat, szófordulatokat innen-onnan
A BBC nagyon könnyű szövegeket tartalmaz, mert az a világnak szól. Érdemes lenne más, nehezebb cikkekekt is nézni, Guardian, New Yorker, Financial Times...
Sikerülhet.
Egy jótanács ha valamit olvasol és van benne olyan szót amit nem tudsz kiejteni, akkor keress rá a kiejtési módra.
Még az angolokkal is előfordul, hogy írásban használnak bizonyos szavakat, rengetegszer látták már leírva, de nem tudják helyesen kiejteni.
Cikknek a legegyszerűbb a wikipédia, mindenféle témáról találsz érdekességet (s asszem van basic english mód is).
Könyvnek jó minden 20-21. századi regény.
LOTR, Harry Potter, Game of thrones, hunger games, Sherlock vagy akármi , innen ingyenesen tölthetsz le regényeket: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!