Ha van angolből felsőfokú hagyományos nyelvvizsgám, akkor egy felsőfokú gazdasági nyelvvizsgához mennyi új tudás szükséges és azt mennyi idő alatt lehet megszerezni?
Mi pluszt kell tanulni ha gazdaságit akar az ember de már van egy hagyományosa? Lényegében csak az extra szókincs kell?
Most lett meg a C1-es komplexem és amíg még friss az ezirányú tudásom, szeretném tovább vinni azt a felsőfokú angol gazdasági szaknyelvre is.
Most az angol gazdasági szókincsem minimális, de az általános angol nyelvtani, szókincsi, élőbeszédbeli tudásom nagyon jó.
Ez alapján mennyi idő alatt lehet felkészülni egy gazdasági nyelvvizsgára? Én úgy gondoltam, hogy decemberben már nyelvvizsgáznék. Ez lehetséges?
igen, a szókincsre kell rámenned
ha elszánt vagy akkor decemberben simán megcsinálod
olvass sok szakcikket, csinálgasd a feladatsorokat
gondolom érdekel a téma, az is jó gyakorlás, ha amit magyarul olvasol, azt szóban v írásban megpróbálod angolul összefoglalni, így is előjöhet sok szó
CSak szókincs keel.
Statisztika, diagram elemzés, ilyenek mint a reálérték 1970-80 közt 5%-alkkal csökkent, a Wikipédián lehet találni ilyenek, mert ez az egyik fealdat. Van szöveg is, hogy érted-e mert utána kérdések, aztán levélírás, hivatalosan megrendelni 500 konténer nyers gyapotot...
Még nem döntöttem el. A hagyományos nyelvvizsgáim közül az angol középfokúm ECL-rendszerű, a felsőből pedig BME típusút csináltam.
Itt ugye kisebb a választék. A BME egész jónak tűnt hagyományosban is, talán majd ez lesz, de tényleg jobban utána nézek.
Te ajánlasz valamit esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!