Rossz nyelvi csoportba osztottak be?
Úgy érzem túl erős számomra az a csoport, ahova németen járok. Írtunk tavaly egy szintfelmérőt. Én nem tudom, hogy írhattam meg, de elvileg jól... Valójában pedig én nem tudok németül. Kenyeret nem tudnák kérni a boltban... 8 évig tanultam németül, de az előző évben egyáltalán nem használtam a nyelvet. A nyelvtan egyébként még megy, de a szavak egyáltalán nem. Megkérdeztem a tanáromat, hogy nem mehetnék-e át a gyengébb csoportba, de erre csak az volt a válasz, hogy próbáljak felzárkózni, meg hogy nem lehetek annyira rossz, hisz jó lett a szintfelmérőm. Ma is írtunk tesztet, hasonló célból. A mondatok felét nem értettem, mégis hasonló lett az eredményem, mint a többieknek. De pusztán csak azért, mert a nyelvtanra valahogy ráérzek. A szavak nem mennek.
Az lenne a kérdésem, hogy tudnák rengeteg szót megtanulni pár hét-hónap alatt? Lehetséges egyáltalán?
Sajnálom ha kicsit buta kérdés, és előre köszönöm a válaszokat!
Van aki egy szót nem ért és egyből leblokkol, míg más egy fél mondatot se de az alapján amit megértett megoldja a feladatot, tanulás szempontjából utóbbi az előnyös.
Egyik jó szótanulási módszer hogy fogsz egy cikket vagy valami rövid szöveget s megpróbálod lefordítani, első nap amit nem tudsz kiszótárazod és leírod, másnap megtanulod a szavakat, harmadnap megpróbálod szótár nélkül lefordítani, így elég jól rögzülnek a szavak.
Másik módszer hogy fogsz egy szószedetes németkönyvet, kinyitod a szótárnál és bemagolod.
Én egyszerre használom mindkét módszert, kezdetben 300 szót tudtam megtanulni egy hónap alatt, mára már a kétszerese is megy, közben csak napi fél órát tanulok de azt minden nap és sokszor átfutom a régebben tanultakat.
OFF: Bocs, de annyira bántja a szemem a 'nákolás' hogy nem tudom nem kijavítani. Én tudnék, ők tudnák.
ON: Sorozatok, könyvek, zenék, dalszöegfordítások, német levelezőpartnerek. Ezeket kombináld, lehetőleg napi rendszerességgel, minden nap legalább egy kicsit. Ha van ismerősöd, aki jól tud németül, vele beszélgethetnétek is. Menni fog az meglásd!
Vedd elő a német nyelvkönyvedet, vegyél ki a könyvtárból német nyelvkönyveket, és lapozgasd át őket az elejüktől a végükig, főleg a szavakat, olvasmányokat nézd meg. A feladatokat talán nem kell benne feltétlen megoldani, mert most nem ez a cél.
A tanár helyében én mondjuk eléd tettem volna a tesztet és rákérdeztem volna néhány dologra, kicsit beszélgettünk volna a szavakról, nyelvtanról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!