Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Origó középfokú nyelvvizsgáról...

Origó középfokú nyelvvizsgáról tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Aki volt már, legyen szíves elmondani, milyen volt. Én spanyolból készülök nyelvvizsgázni.

2013. aug. 24. 20:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia,én ugyan tavaly voltam angolból,de írok.

Én a szóbelit csináltam először.Nekem nem volt az Origós szóbelivel semmi bajom,a beszélgetős rész jó volt.Van benne szituáció,képleírás,meg beszélgetés valamilyen témáról.

Magnó is volt,én attól jobban tartottam mint a beszédtől.

De végül is sikerült elsőre.

Az írásbeli részen volt teszt is,azt szerintem nem árt előtte gyakorolni,középfokon inkább a nyelvtani dolgok vannak benne a tesztben.Azt hiszem 40 kérdés volt a tesztben,vagyis egy hiányos mondat,és válaszd ki hogy melyik szó illik bele.Pl.

-I was....when he entered the room.

a. studied b.studying c.study

(a "b" válasz jó amúgy)

Meg,volt egy szövegértés is.Ahol magyarul kellett szerintem válaszolni a kérdésekre.Ha jól emlékszek.

Meg egy levélírás,ott lehetett választani.

Meg,fordítás is volt,nekem még akkor.De ha jól tudom,akkor már most nincs magyarról idegen nyelvre való fordítás,hanem csak a fordítottja.A szöveg nem volt hosszú nekem,és számomra egyszerűnek tűnt.

Már nem is tudom mi volt még.Szerintem semmit se hagytam ki.

2013. aug. 24. 20:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Angolból tettem le az origónál a közepet és a felsőt is. Nem akarok neked hazudni, de én csak rémhíreket olvasgattam eddig erről a nylvvizsgáról, de én ezt nem tudom állítani. A szintnek megfelelő feladatokat adnak és ha készülsz rá egy kicsit és megvan az a tudásod, amikor azt lehet mondani, hogy jól tudsz angolul, akkor semmi probléma se lehet belőle. A középfokúm ha jól emlékszem 87-88% lett, a felsőm csak 75%. Én csak ajánlani tudom ezt a nyelvvizsgát.
2013. aug. 24. 20:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok.A felsőfokú szóbelit én is itt csináltam,az Origónál.És azzal se volt semmi gondom.

A magnó jobb volt,mint reméltem.Nem volt halk egyáltalán,sőt.Lehetett hallani rendesen.

A többi rész megint rendben volt.

2013. aug. 24. 20:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Origó annak való aki elejétől végéig bevágja a nyelvtankönyvet de élő beszédben gyengébb. Ha szövegértésben(írott/hallott) és szóban vagy erősebb, akkor érdemes inkább BME vagy ECL-re menni, ha meg nagy presztízsűt szeretnél ott a DELE.
2013. aug. 24. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!