Hány éves korig tudok idegennyelvet tanulni? Úgy értem mennyi idős koromig képes az agyam az idegen nyelv befogadására?
Figyelt kérdés
Úgy halottam van valamilyen nyelvi sorompó ami, *.-évben következik be és utána már nem képes az ember idegennyelv elsajátítására.
Nektek mi a véleményetek?
Hogyan lehet a legkönnyebben nyelvet tanulni?
Válaszotokat előre is köszönöm! :)
2013. aug. 22. 17:02
1/5 anonim válasza:
Hát talán olyan ötvenöt éveskor után lehet ilyen "sorompó"-
2/5 anonim válasza:
Az agy akárhány éves korig hajlandó befogadni, az emberek akik tiltakoznak ellene. Ha valaki elveszti a rugalmasságát és képtelen elfogadni új dolgokat például eltörik a sószóró és az új nem fér be a polcra így a pulton kell tartani(ami az őrületbe kergeti), akkor már nyelvet sem fog megtanulni.
3/5 anonim válasza:
Az emberi agyvelő súlya a 25. életév után csökkenni kezd, 70 éves korig kb. 100g-al kisebb súlyú lesz. Ez az alkalmazkodóképesség csökkenését jelenti. Persze ez nem olyan drasztikusan gyors folyamat, illetve nem azért írtam, mert szerintem 25 éves kor a "sorompó", sőt! Tény, kevésbé alkalmazkodunk, nehezebb megváltoznunk, és újabb dolgokat magunkénak érezni/elfogadni. Az akaraterő a vágy a tanulásra és a tudásra nagyon fontos. Én nem tudom, hol van az a bizonyos sorompó, de aki rendszeresen szellemi tréninget végez idősebb korban is képes lehet a nyelvtanulásra.
4/5 anonim válasza:
Hatvan év fölött meg ugye a meszesedés is megteszi
a magáét..
5/5 anonim válasza:
Meg a "változó" kor után is már nehezebb,
meg nem is akarják már annyira a tanulást ilyenkor.
De embere is válogatja! (Nem vagyunk egyformák)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!