Mit csinálja ilyen angol háttértudással?
2 éve még középszintű nyelvtudásom volt, csak hát nem használtam, sajnos eléggé sokat felejtettem (legfőképp szavakat, kifejezéseket). Most fel akarom tornászni a nyelvtudásom minél magasabbra, akár felsőfokú nyelvvizsga szintjére is.
Ti mit ajánlotok?
a) kezdjem el újra, nulláról
b) középszintűre felzárkóztató
c) magántanár
d) egyéb (építő jellegű, kivitelezhető) ötlet.
amúgy 20 éves egyetemista vagyok.
Ilyen tudással fölösleges nulláról kezdeni.
Középszintre felzárkóztató akkor jó ha szeretsz magolni, és van fölösleges pénzed.
Magántanár inkább arra jó ha készülsz egy adott szintre és pár dologgal nem vagy tisztában.
Szerintem egyébbel mész a legtöbbre, ha megvan a régi szótárad párszor átfutod és újra tudni fogod amit elfelejtettél, vagy olvass angol nyelvű cikkeket, regényeket, az se baj ha nem érted az egészet majd belejössz, ugyanez igaz angol nyelvű film/sorozatnézésre.
Sok egyetemen vannak nyelvi kurzusok, és más szakok óráit is fel lehet venni, szerintem először ennek nézz utána mert jobbak mint a tanfolyam és amikor sokan nem járnak be a félév közepétől, 4-5embernél már nem rendes óra van hanem eléggé átmegy magántanár jellegbe. Szerintem ez a leghatásosabb módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!