English Grammar in Use könyvvel milyen szintre lehet eljutni?
Ebből a könyvből tanulok magamtól. Ez milyen nehézségűnek számít? Ha átvettem az egész könyvet, milyen szintre jutok? Ha mindent értek belőle (szavakat) akkor kb. hány szavas szókincsem van?
A gondom az, hogy mivel tök egyedül tanulok, így nem tudom, hogy pontosan milyen szinten is vagyok. Filmeket megértek, mondjuk jobb, ha van angol felirat hozzá, de nem probléma. Plusz Skype-on szoktam külföldiekkel is beszélgetni.
De fogalmam sincs, hogy ez még alapszint vagy már középszint vagy a kettő közt.
Valőszínű Pre-Intermediate.
Tehát a nyelvtan nagy részét tudod.
Viszont ennek a könyvnek a szókincse nagyon kevés.
A filmek értése jó dolog. Cikkekel és könyvekkel hogy állsz?
Azt tudom javasolni, hogy interneten a nyelvvizsgaközpontok oldalán ingyenesen letölthető minta feladatsorok közül oldjál végig egyet, a megoldó kulcs alapján javítsd ki magadnak, és számolj százalékot. Nyilván a szóbelit nem tudod megoldani, ill. a levél reális pontozásával akadhatnak gondok. Ezt a szóbelit mondjuk úgy fel tudod mérni, hogy a példák alapján megpróbálsz magadban szituációkat eljátszani, hogy egyes esetekben mennyit és mit tudnál hozzá szólni a témákhoz és ha úgy látod jól megy akkor nem lehet vele túl sok gond. A többit meg ha kiszámoltad, ált. 60% fölött van meg a vizsga, szóval, ha felette vagy, akkor siker! :)
egy oldal pl: [link]
(Regisztrálni kell azt hiszem a letöltéshez)
Sajnos a könyvről nem tudok nyilatkozni, mert nem használtam és nem ismerem, de remélem így is segítettem egy kicsit! :) Jó angolozást!
Ha a vizsgaközpont oldalán lévő mintateszten elérsz legalább 70%-ot akkor érdemes élesben próbálkozni mert pár százalék lemegy izgulás és hasonlók miatt. Nem akarlak elkeseríteni de az a könyv nem sokat ér. Sokszor vesznek szövegértéshez meg fogalmazáshoz is témát vagy cikkrészleteket a BBC oldaláról, ha rendszeresen olvasgatod a cikkeket és meg is érted akkor megvan a középszintű tudásod.
Szerintem ez egy nagyon jó teszt a szókincs mérésére, középszint kb 2000-3000 szó, felsőfok 10ezer fölött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!