ANGOLOSOK: Ti tudtok minden nyelvtani szabályt? Vagy csak tudtok beszélni/írni/érteni angolul?
Figyelt kérdés
Most az egyetemen lesz lehetőség nyelvtanulásra, és gondoltam, beiratkozom angolra (nem minor, vagy kötelezően választható, hanem sima ,,tanfolyam" jellegű), de hiába van emeltem, tudom, magamról, hogy ilyen 3 cinditional meg egyéb hülyeségeket nem tudnék ledarálni, és ha beszélek/írok, akkor se használom őket, mindig úgy fogalmazok, hogy kikerülhessem. Na emiatt szeretnék majd ,,haladóba" kerülni, vagy nem tudom, mi van a full kezdő után egy szinttel... Ti hogy vagytok ezzel? Mi van, ha a kezdők közé kerülök? :D Nem igazán hiszem, hogy magolós módszerrel lehetne szabályokat bevágni... Gyakorolni meg nem igazán van kivel, a filmnézés meg nekem nem jött be.2013. aug. 12. 19:02
11/13 anonim válasza:
* jav. mindenki tud hatot aki használja a nyelvet
12/13 anonim válasza:
Azhiszem mégsem 6 hanem annál jóval több.
Különben másik ritkaság a bare infinitive. pl She help us arrange the wedding in the gallery. Az arrange előtt nem kell feltétlenül to.
PS A nyelvtan 99-100%-os megtanulása még nem valami nagy vasziszdasz, utána jön a nyelvhasználat, ami el tart egy darabig.
13/13 anonim válasza:
8.04-es, lehet h kened-vágod a nyelvtant de a használattal kapcs. kicsit pontosítok, a help után éppen a bare inf a gyakoribb, de ritkaságnak biztos nem nevezném. A főigét viszont műveltebb körökben szokták ragozni (helps v helped, biztos csak elírtad)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!