Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvvizsgán ha külföldi...

Nyelvvizsgán ha külföldi országból kell levelet írnom, akkor hogy írjam a címem? Honnan tudjam hogy ott hogy szokás pl. az irányítószám?

Figyelt kérdés
Vagy nem érdekli őket, ha mondjuk Angliából írok és ugyanúgy 4 jegyű számot adok meg irányítószámnak pl? Elég ha csak jó helyen van?
2013. aug. 9. 18:02
 1/9 reptoid ***** válasza:

Ha Magyarországra küldöd, akkor nyilván magyar formátum szerint. Hiszen a külföldi ponta csak annyit néz, hogy Magyarország, utána úgyis a magyarok szállítják ki.

A feladó címét meg írd az ottani ország rendszere szerint.

2013. aug. 9. 18:18
 2/9 A kérdező kommentje:
De pont ezaz hogy a feladó címénél nem tudom hogy szokták az ottani országban..:) Mi van ha Angliából kell írnom Franciaországba mondjuk? A francia címet megadják, de az angoloknál nem tudom mi a megfelelő forma. Vagy ezt is tudni kéne?
2013. aug. 9. 18:31
 3/9 reptoid ***** válasza:
Egy angol nyelvvizsgán alap, hogy tudod az angol levélcímzést, pont ez a lényege, hogy ilyenekre is kiterjed, nem csak a szókincsre vagy a nyelvtanra.
2013. aug. 9. 19:00
 4/9 anonim ***** válasza:

Az angol levélcímzés ilyen:

David Baker

2 Dene Mansions

Dennington Park Road

NW4 IAY

2013. aug. 9. 19:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Én leveleztem egy ideig egy brit diákkal.

Feladóként mindig a házszám-utca állt legelöl.

Utána jött a helység, az alatt pedig a megye/kerület neve szerepelt. Legalul volt az irányítószám.

Illetve oda volt írva még, hogy G.B.

2013. aug. 9. 19:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Na jó de nehogymár az összes városnak tudjam az irányítószámát..:)) Vagy nah most magamtól írjak egymás mellé pár betűt meg számot? Szóval mi az általános forma akkor? (pl Magyarországon 4 számjegy) Bocsi lehet csak én vagyok reménytelen eset de foglalmam sincs hogy van és már elegem van egészből..:))
2013. aug. 9. 19:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tudsz megnézni pl. egy "Angol levelezés" c. kiadványt? Azokban szoktak lenni minta levelek, címzéssel együtt. Címzésnél is a címzett kerül

legelülre. A címnél pedig arra kell vigygázni, hogy

először írod a házszámot, utcát, az az alatti sorba a várost és utána az irányítószámot.

2013. aug. 10. 00:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Briteknél egyébként az ir. szám nem négy számjegyű,

hanem hat.-

És nem csak számok, hanem kombináció betűkből és számból.

Ennyit elég ha megjegyzel.

2013. aug. 10. 00:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, igazából pont erre voltam csak kíváncsi hogy ha annyit tudok hogy 6 jegyű és betűkből és számokból áll akkor az elég-e..:) Remélem menni fog..:)
2013. aug. 10. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!