Mi a véleményetek a BME típusú nyelvvizsgáról?
Én azt csináltam meg tavaly. Elmondom mit tapasztaltam. Ugye ez "csak" állami, de plusz pontnak egyetemre teljesen tökéletes. Másrészt a feladatok logikára épülnek és nem arra, hogy szopjad a hosszúcicit.
Elég időt kapsz mindegyik feladatra, a típusokat itt találhatod: [link]
Velem a vizsgáztatók nagyon kedvesek és megértőek voltak. Csinálhatsz elővizsgát az "igazi" előtt, ami ugyanaz csak pepitában. Elvileg ez pénzbe kerül, de rám tekintettel voltak, hogy csóró vagyok és kell nagyon a pont egyetemre, így ingyen megcsinálhattam. Kijavították, konzultáltam a tanárokkal, mire figyeljek oda, hogy érdemes nekiállni például a szövegértésnek.
Na de a feladatokról annyit, hogy nagyon egyszerűeknek tűnnek, de nem azok, becsapósak. Alaposan át kell gondolnod minden egyes válaszod és a magnós résznél nagyon hegyezd a füled. Sokáig tartott nagyon a vizsga, a végére nagyon elfáradtam.
A szóbeli általában az írásbeli előtt van, nekem egy szép szerda délután volt. 15 perc volt az egész, úgy eltelt az idő, a vizsgáztató meg kiegészített, segített.
Már nem emlékszem, hogy mit húztam ki, személyes beszélgetés az magamról szólt, képes témakifejtésnél választhattam a férfi-női barátságról, a mozizásról meg még valami, én a barátságot választottam. A rövid szituáció meg az volt, hogy menjünk el campingezni és milyen kaját érdemes hozni, meg milyen járművel menjünk ki az erdő szélére...
Szóval ne izgulj, meglesz, csak nagyon figyelj oda. A szóbelinél meg csak lazán, az tényleg nem nagy kunszt. Legyél magabiztos!
Szeretnéd ezt választani? Vagy van még másik opció?
Még a TELC-cel volt tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!