Melyiket válasszam?
Oroszt nem lehet?
De tényleg van hasonlóság az angol meg a német között-
Még a nyelvtanban is (pl. függő beszéd) Legalábbis én sok hasonlóságot véltem találni-
Munkahelyemen mindkettőt használom napi rendszerességgel, így talán tudok segíteni. (Előre is mondom, ezek szubjektív vélemények, nem kell lepontozni, mert tudom, hogy az a módi.)
Na szóval: a németnek könnyű nyelvtana van, de SOK. Egyszerűek a szabályok, de SOK. A franciában is van nyelvtani szabály, nem mondom, hogy kevés, de valahogy elviselhetőbb.
Rendhagyó igék között is van különbség, ez németben sokkal kevesebb van, de nekem especiel tetszik, hogy az angolban, franciában és spanyolban milyen variózus módon szerepelnek ezek az igék.
Igeidők terén a németnél a pont, bár középiskolában a francia órákon pár igeidőt tanítanak meg, amiből levezethető a többi is, tehát az sem vészes.
Szórendben franciánál a pont, mivel a németben, ha van egy 4 sor hosszúságú mondatod, nem bírod lefordítani (felsőfokú tudás nélkül), anélkül, hogy teljes egészében megértenéd. Ugyanis: tudnillik, hogy vannak igekötők amik elválnak az igétől, bár főnévi igenév formájában benne vannak(auf/stehen --> get up). És az auf a mondat végére kerül, a legegyszerűbb egyenes szórendi mondatban. Tehát nagyon bonyolult a megértése, és ahhoz, hogy össze tudj rakni egy mondatot, ami nem fullad ki a hogy hívnak?-nál, akkor meg kell előtte sok szabályt tanulni.
Össz-vissz én a franciát mondanám, nehogy halgassál a kiejtésre hivatkozókra, hogy milyen nehéz, fél óra alatt meg lehet tanulni és begyakorolni a kiejtését.
Remélem tudtam segíteni. :)
Franciánál kb. 10-15 kiejtési szabály van, ha azokat megtanulod, simán elolvasol bármilyen szöveget.
Azt meg sosem értettem, hogy miért mondják, hogy a franciával nem mész itthon semmire. Rengeteg francia érdekeltségű cég van itthon Magyarországon. Külföldön meg még több (franciául beszélnek Kanadában, Svájcban, Belgiumban, Luxemburgban és jó pár afrikai országban is). Én angol után tanultam franciát, de könnyen ráállt az agyam, mivel a 0-ról kezdtük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!