Szóval most állok az előtt hogy következő nyelvet kell választanom... Engem az olasz érdekelne de sajnos nincs olyan a sulimban... a német és a francia közül lehet választani... az angol után ti melyiket választanátok? Az érdekel leginkább hogy melyik az egyszerűbb?
Bár mindkettőt utálom, de a némettel legalább mész valamire Magyarországon. Persze csak ha nem akarsz kiköltözni Franciaországba.
Ja és a német egyszerűbb is ha jól tudsz angolul, van azért egy kis hasonlóság.
2013. aug. 3. 23:15
6/14 anonim válasza:
#5 a német és az angol között mi a hasonlóság ?
2013. aug. 3. 23:18
7/14 A kérdező kommentje:
angolból nem vagyok olyan rossz...
sem németből sem franciából semmit nem tudok tehát a nulláról indulok.. konkrétan lesz*rom mindkét nyelvet de muszáj választani és azt szeretném amelyik egyszerűbb valamivel...
2013. aug. 3. 23:22
8/14 anonim válasza:
A szavak, elég sok hasonló, vagy teljesen megegyezik
pl:
Gold (arany)
der Hammer (kalapács)
die Butter (vaj)
die Vase (váza)
die Couch (heverő)
die Person
der Tourist
die Statue (szobor)
der Finger (ujj)
der Ball (labda)
De szerintem erre ne alapozz, mert nem akkora hasonlóság, hogy nagyon megkönnyítené a tanulást. Csak plusz pont.
2013. aug. 3. 23:31
9/14 anonim válasza:
anno nekem ugyanezek a választási lehetőségeim voltak az angol után.. én a franciát választottam, de azóta megbántam.. jó nyelvérzékem van, angolból és spanyolból is kb felsőfokon tudok, de a franciát én egyszerűen képtelen voltam megtanulni.. alapban én utálom a németet, mert szerintem nagyon csúnya, de ha lehetne, most utólag mégis azt választanám.
2013. aug. 3. 23:55
10/14 anonim válasza:
én a franciát választanám, mert a németet utáltam,
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!