Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A német vagy az angol felsőfok...

A német vagy az angol felsőfokú nyelvvizsgát könnyebb letenni?

Figyelt kérdés

Két tanítási nyelvű gimnáziumba szeretnék menni, és idővel német és angol felsőfokú nyv-t szerezni. Úgy hallottam, ha 2tannyelvűben végzel, érettségizel az adott idegen nyelven 2 tárgyból, automatikusan jár a felsőfok. Ez igaz?

Például ha angol 2tannyelvűbe mennék, leérettségiznék mondjuk biológiából és történelemből angolul, megkapnám a felsőfokú angolt nyelvvizsgázás nélkül? Akkor már csak németből kell nyelvvizsgázni.

Ti melyiket ajánljátok? Angolból vagy németből nehezebb vizsgázni? Ha csak ezt a 2 nyelvet beszélem, kell még harmadik? Mennyire jó egy 2tannyelvű gimnázium?

2009. okt. 24. 16:41
 1/3 anonim ***** válasza:
89%

A két-tannyelvű gimnáziumos kérdéseidre nem tudok válaszolni,mert nincsenek arról tapasztalataim, viszont a nyelvvizsga kérdést megvitathatjuk. Én úgy gondolom,hogy a német felsőfokút azért nehezebb megcsinálni, mert a német nyelv alapban nehezebb, mint az angol. A ragozás, vonzatok, stb miatt, de gondolom ezt te is nagyon jól tudod.

Az angol középfokú nyelvvizsgát könnyebb megszerezni,mint a német középfokút, éppen ebből adódóan. Mert a követelményrendszere kb ugyanaz, de németül nehezebb kifejezned magad. Az angol felsőfok viszont távolabb áll a középfokútól,mint a német középfok a felsőfoktól. Ezért van,hogy nagyon sokan német felsőfokra mennek egyből,mert nem sokkal-sokkal durvább.

Arra a kérdésre pedig, hogy elég-e a két nyelv tudása, az én véleményem szerint egyértelműen NEM a válasz. Bár ez lehet,hogy attól függ milyen ambícióid vannak. A mai világban akkor vagy a legjobban keresett akárhol, ha ismersz egy mások által nem preferált nyelvet( gondolok itt egy távol-keletire, vagy mondjuk ukránra, dánra). Az ember soha nem beszélhet elég nyelvet!! :)

2010. ápr. 7. 21:44
 2/3 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Én angol kéttannyelvűbe járok,és nálunk úgy van,hogy két tantárgyból angolul érettségizek(töri,biosz) és emeltszinten angolból és akkor megkapom a felsőfokú nyelvvizsgát. Amúgy nem tudom ,hogy melyik nehezebb...Van egy angol középfokúm, most fogom megcsinálni 10esen az angol emelt érettségit és majd utána a német középfokút.
2010. máj. 11. 12:47
 3/3 anonim ***** válasza:

a német az elején nehéz, aztán egyre könnyebb lesz

az angol az elején könnyű, aztán nehezedik

angolból egyszerűbb közepet lerakni, mint németből, ahogy az első válaszoló mondta

viszont felsőfokút németből könnyebb, ha már eljutottál a középszintig

nem ismerem a kéttannyelvű gimiket, de ha visszamennénk pár évet akkor biztos ilyenbe jelentkeznék

szerintem ez megkönnyíti a külföldi elhelyezkedést és a nyelvet is jól meg lehet tanulni, ha komolyan gondolja az ember

2010. máj. 11. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!