Eltudok így helyezkedni, érettségi nélkül?
Felsőfokútól még tényleg nagyon távol vagy. De még a középfokot sem éred el. Hidd el tudom mit beszélek, hiszen én is évekig csak animékből "tanultam". Aztán elmentem egy évig intenzív nyelvtanfolyamra, letettem az emelt japán érettségit ötösre, utána még két évig tanultam egyetemi szinten japánt. Középszinten voltam beszédben, kanjikból 400at tudtam legalább, de tavaly előtt a 3kyuu vizsgán mégis megbuktam. És hidd el az a japánok szerint csak közép szint. A felsőfok ettől sokkal nehezebb. Ahhoz több év kemény munka kell. Ha már folyékonyan beszéled és megérted a nyelvet és folyékonyan olvasol is akkor vagy felsőfokon. És itt most nem az animéket meg a manga olvasást értem hanem hírek megértését, egy rendes japán hírlap teljes elolvasását stb. Legalább ezer kanji kell hogy egy napilapot el tudj olvasni rendesen. És azokat folyamatosan gyakorolni, mert hamar elfelejti az ember (tapasztalat)
Ha tényleg ez a nyelv minden vágyad, akkor hajrá, mert nem lehetetlen megtanulni felsőfokig. Viszont azt nem 1-2 év alatt fogod elérni.
Köszi :) Igaz én már félbehagytam a japán tanulást, mert más kezdett el érdekelni. De ha befejezem azt amit most csinálok akkor tervezem, hogy újra nekiállok a japánnak.
Neked meg továbbra is azt tudom tanácsolni, hogy a magántanár mellett célozz meg egy egyetemet is a jövőben. Azzal többet tudsz elérni, főleg a külföldi ösztöndíjjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!