Szerintetek mennyi idő alatt lehet megcsinálni így egy középfokú német nyelvvizsgát?
Tudom, hogy mindenkinél máshogy van ez a dolog, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre, és hogy nektek mennyi idő alatt sikerült megcsinálni, mennyi erőfeszítéssel stb. :)
Én a némettel úgy állok, hogy kb. 5 évig tanultam általános iskolában, majd utána abbahagytam. (Egyébként egész jó voltam belőle.) És most kezdek rádöbbenni, hogy hülyeség volt abbahagyni, és szeretnék újra nekiállni.
ha teljes erőddel ráállsz, és szorgalmasan tanulod, ráadásul a korábbi tanulmányaidból is maradt valami a fejedben, akkor szerintem legkésőbb két év múlva tudsz már vizsgázni belőle úgy, hogy sikerüljön is.
én 9 évig tanultam németet, sose tettem belőle közepet, rögtön felsőfokon vizsgáztam, ezért nem tudok személyes tapasztalatot mondani. az egyik osztálytársam 3 év alatt, iskolával párhuzamosan, a nulláról eljutott felsőfokú szintre, szóval semmi sem lehetetlen.
jó tanulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!