Ki hogyan tanult meg idegennyelven beszélni?
A többség gondolom nem a tanórákon tanult meg, hanem vagy magától, vagy pedig különtanárral.
Az érdekelne, hogy hogyan sikerült? Először is melyik idegennyelvet tanultad meg? Mivel kezdted tanulni? Szavakkal vagy nyelvtannal? És egyszer csak azt vetted észre, hogy folyékonyan beszélsz, vagy?
Bocsi, de *keretén ;) ha már itt tartunk. én egy szóközt, te egy betűt hagytál ki. :) úgy szokták mondani, hogy akkor "kvittek" vagyunk :)
amúgy köszi a választ!
Kérdésenként válaszolok:
"...hogy hogyan sikerült?"
Hát, tulajdonképpen nem tudom hogyan, de az biztos hogy ha sokat gyakorlod és régóta beszéled, akkor menni fog.
"Először is melyik idegennyelvet tanultad meg?"
Hát amit a nagy többség manapság: az angollal kezdtem még 6 évesen.
"Mivel kezdted tanulni? Szavakkal vagy nyelvtannal?"
Hát ez attól függ: egy 6 éves gyereknek nem fognak azonnal Present Perfect - Present Continuous különböztetését megtanítani azonnal; Az angolt, mikor kezdtem inkább csak szavak, illetve egyszerű mondatok (pl.: What's this?; Is that ...?)
Az első második nyelvemet 4. osztályban kezdtem, ami a német volt. Azt is úgy kezdtük, mint az angolt, bár azt egy kicsit gyorsabban (pl.: Was ist das?; Wer ist das?). Azóta már a németet nem gyakoroltam, nem is tudom már annyira...
A második második nyelvemet (olasz) középiskolában kezdtem, ott már először a jelenidejű ragozás, a határozott- és határozatlan névelők + az előbbiekhez hasonló mondatok...
Az ezek után kezdődő nyelveket már az utóbbi nyelv szerint tanulom.
"És egyszer csak azt vetted észre, hogy folyékonyan beszélsz, vagy?"
Hát, az hogy folyékonyan az túlzás, de az tény, hogy az angolt gyorsabban beszélem, mint amelyikeket utóbb kezdtem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!