Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Japánt szeretnék tanulni, hol...

Japánt szeretnék tanulni, hol érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

Nézegettem Eltén a ponthatárt sajnos 364 pontom nincs.

Esetleg tudnátok ajánlani iskolát ahol tanítják?

Vagy jobban járnék egy nyelvsulival? [pl momiji]

[inkább ingyenesre mennék ha lehet, de pénzest is írjatok légyszi]

A legfontosabb hogy jól oktassanak.

[kezdő szintre mennék, katakanát és kanát tudom olvasni 3-4 mondatot is kitudok nyögni de szerintem középszinten nem vagyok]

2013. júl. 26. 22:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Károlin idén 242 volt az államis ponthatár, bár jövőre biztos magasabb lesz egy kicsit, ha nem sokkal.
2013. júl. 26. 23:07
 2/13 anonim ***** válasza:
TKBF-en nincs ponthatár, azt is megnézhetnéd.
2013. júl. 27. 11:31
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! jó mert mind a 2 közel van

Majd utána érdeklődök hogy is van ez vagy mi kell hogy felvegyenek

2013. júl. 27. 15:34
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha 3-4 mondatot tudsz, akkor az tényleg nem középszint, hanem full kezdö.

Ha az a célod, hogy eljuss Japánba és ott dolgozz, tanulj vagy élj, akkor ne japánszakra menj. Tanulj egy rendes szakot, szakmát (mérnök, infornmatikus, stb.) és mellette tanulj meg japánul. Ha tényleg érdekel a japán, akkor meg fogsz tudni tanulni, akár egyedül is, és ha végeztél az egyetemen, akkor fogod áldani a napot, amikor egy rendes, piacképes szakmát és mellé nyelvtudást választottál, nem egy szimpla nyelvszakot.

A használható nyelvtudást nem lehet megtanítani, csak megtanulni:

1) Minden nap tanulj újat.

2) Minden nap ismételj többször.

3) Ne terheld túl magad, ne akarj túl rövid idö alatt túl sokat elérni.

4) Használj minden lehetséges forrást (könyv, internet, rádió, filmek, animék, japán fórumok online, Skype vagy akármi, ahol japánokkal ismerkedhetsz).

5) Csak a szintednek megfelelö szövegeket olvasgass és tanulmányozz. Ha egy mondaton belül 6 idegen szó van, sokkal több idöt fogsz szótárazásra elpazarolni, mint amennyit a szöveg befogadására és hasznosítására.

6) Ne értékeld túl a képességeid és a tudásod. A nyelvtanulás egy olyan folyamat, ami sohasem fog véget érni.

7) Legyenek megbízható eszközeid, ha komolyan gondolod a japántanulást, inkább szerezz be egy jó és terjedelmes szótárt, minthogy egy ingyenes de vacak onlineszótárból próbálj (hiányos) jelentésekhez jutni.

8) Ne építs magadköré valami hamis animefan, "szakuraromantikás" japánképet, ami megakadályozza, hogy olyannak fogadd el a japán kultúrát, amilyen valójában.

2013. júl. 27. 16:07
 5/13 A kérdező kommentje:
Csak nyelvet akarom, megtanulni egyenlőre aztán majd kitudja [célom hogy kint dolgozzak majd de valszeg lehetetlen álom, mert nincs ismerősöm és nem vagyok pro tanuló]
2013. júl. 27. 17:23
 6/13 noemi4 ***** válasza:
azokat a BA szakokat ne tévesszétek össze a nyelviskolával. csinálj meg egy min. középfokú nyelvvizsgát, abba fektess energiát. amúgy szerintem a kínairól könnyebb tanulni, de ez csak magánvélemény.
2013. júl. 30. 20:55
 7/13 A kérdező kommentje:
mi a különbség? Ha felvesznek államilag támogatottan akkor ingyenesen tanulhatom a nyelvet nem?
2013. júl. 31. 15:30
 8/13 anonim ***** válasza:
Igen, az államilag támogatott ingyenes, de mint az előttem lévő is írta, az egyetem nem nyelviskola. Ezek mellett ráadásul japán szakon nem (csak) a nyelvet tanulod, hanem a kultúrát, történelmet, stb.
2013. aug. 9. 21:30
 9/13 A kérdező kommentje:
Nincs azzal gondom ha rendesen megtanulom közbe a nyelvet
2013. aug. 9. 23:54
 10/13 anonim ***** válasza:
BA-n 3 év alatt a JLPT N2-es szintjéig lehet eljutni kb. Ennél sokkal gyorsabban szerintem egy nyelviskolában se lehet haladni.
2013. aug. 10. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!