Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » El lehet így sajátítani egy...

El lehet így sajátítani egy nyelv kiejtését tökéletesen?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, és jó pár éve tanulom az angolt, de az utóbbi egy-két évben feküdtem rá nagyon alaposan.

És valahogy annyira jól tudom utánozni a brit kiejtést, hogy (én legalábbis) úgy érzem, tökéletesen hasonlít.

Nem sűrűn beszélek anyanyelvivel, itthon viszont rendszeresen, annyira részemmé vált az angol, hogy rengeteg dolgot angolul mondok (amire úgy gondolom, hogy kifejezőbb, mint a magyarban)

Persze, van, amiben én sem vagyok biztos, akkor azonnal nézem a fonetikát, és le se akadok a szótárról

2013. júl. 24. 15:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Minél többet hallgatod és próbálod utánozni, annál jobb. De az a jó ha minél több helyzetben, mert az angol eléggé kiismerhetetlen olykor, úgy értem valahogy kiejtesz szavakat, de aztán jön két szó egymás mellett, és (főleg gyors beszédnél) teljesen másképp ejted mint egy anyanyelvű tenné. Egyből rájönnek hogy külföldi vagy.
2013. júl. 24. 15:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha megteheted, menj ki par hetre - honapra mondjuk angliaba, irorszagba(usa, aus is jo, ha van lehetoseg). Lehet dolgozni, meg bagpackalni is,neha egy par het diakmeloval, penztarcatol fuggoen...

Egyetemen ott az erasmus, bar az osztondij nem eleg sokra...

Nagy elmeny, es a vilagkeped, meg az angolod is nagyot fejlodik.

2013. szept. 9. 23:36
 3/3 Andrasegon ***** válasza:

Az angol kiejtés tanulását a tehetségen és a lelkesedésen kívül szabályok ismerete is segítheti.

Vannak nagy területet lefedõ szabályok, amik nagyon hatékonnyá teszik a tanulást, pl. hangsúlyszabályok, amik a helyes kiejtéshez nélkülözhetetlen szóhangsúlyt árulják el.

Ha érdekel, keress meg ottlika@gmail.com

2013. szept. 27. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!