Az angoloknak/amerikaiaknak tényleg ennyire szegényes a nyelvezete?
Figyelt kérdés
Nem először látok olyan hogy mittomén ez csak egy példa de:
-You are stupid!
-You are!
Magyar nyelvbe kb az óvodások beszélnek ilyen szinten. Tényleg ilyen szegényes a nyelvük, vagy csak én botlottam bele ilyenekbe?
2013. júl. 19. 22:14
1/7 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen közegben vagy. A magyar nyelv is szegényesebbnek hat, ha valaki a Mónika show-t nézi esténként.
2/7 anonim válasza:
No de bezzeg a tiéd milyen kiművelt :DD
"Nem először látok olyan hogy mittomén ez csak egy példa de"
Hogy mennyire igénytelen "nyelvezettel" találkozol, az nagyrészt azon múlik, hogy miket olvasol. Nem?
3/7 A kérdező kommentje:
Most nem azért előző, de még ha valaki nem is a legszofisztikáltabban fejezi ki magát magyarul, néha még akkor sem könnyű az angol egyszerűségét alulmúlni. De ne a Maunika Show-ból induljunk ki.
2013. júl. 19. 22:32
4/7 anonim válasza:
Mi az a Mónika show amit mind a ketten írtok? Most már tök kíváncsi lettem.
5/7 anonim válasza:
Ott sincs mindenkinek érettségije
6/7 anonim válasza:
Nem, semmivel nem szegényebb mint a magyar, maximum kevesebb káromkodásra alkalmas szó van, ami ilyen szempontból nem rossz.
Az igaz, hogy sokszor nyelvtanilag helytelenül beszélnek és sok helyen pedig rövidítenek. A szegényes szókincs pedig nem nemzet, hanem egyén függő.
Amúgy egy ilyen "mittomén" szóhasználat után elgondolkodhatnál.
7/7 anonim válasza:
Hát nem tudom... elnézve azt a néhány százezer szót amivel már évtizedek óta küszködöm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!