Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi szot kell tudni egy...

Mennyi szot kell tudni egy közepfoku C nyelvvizsga biztos letetelehez? Meg lehet ezt igy hatarozni? Ti hogy tanuljatok a szavakat?

Figyelt kérdés
Az a bajom, nem mindig jutnak eszembe a mar korabban megtanult szavak. Nem tudom atvenni öket. Mindig haladni kell tovabb.Az origo nyelvvizsganal csak hivatalos levelet kell irni?
2009. okt. 20. 18:52
 1/8 anonim válasza:
71%
Nem tudsz németekhez kimenni egy pár hétre? Akkor rá lennél utalva, és beindulna a gépezet, ráállna az agyad.
2009. okt. 20. 19:06
 2/8 anonim válasza:
52%

:-)))

ja bocsi, a férjem németből készül, nekem meg erre állt most rá az agyam :-D

2009. okt. 20. 19:07
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Mert az a baj, hogy magolsz. Keress rá a kacagva angolul módszerre és megtudod mik azok az alapelvek, amiket használva bármilyen nyelvet meg tudsz tanulni könnyen és azt használni is tudod.
2009. okt. 20. 19:31
 4/8 anonim ***** válasza:
54%

Az már régen baj, ha elkezded számolni a szavakat :S

Az alapok sacc per kábé 1000-1500 szó

Használat közben tanulom őket. Rengeteget kell angolul írnom, és a beszéd is hasznos tud lenni (nemrég pl. egy lengyelnek segítettem angolul beszélve)

2009. okt. 20. 19:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb, ha keresel magadnak egy levelezőpartnert, akivel gyakran írtok egymásnak.. Gyorsabban fog menni a fordítás és megértés, begyakorolod a nyelvtani ragozásokat, szórendet.. És ami nem jut eszedbe, azt gyorsan megnézed a szótárban, beleírod a mondatba, majd a levél megírását követően átolvasod a sorokat, így megragad. Ha közben jár az agyad, hogy valóban hibátlan-e, akkor megmarad.. :) ugyanígy, ha visszaírnak és valami nem világos.

Fontos, hogy olyannal levelezz, aki tényleg jól beszél, mert ha valamit rosszul tanulsz meg, az csak hátráltat.

2009. okt. 21. 08:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
én sajnos sehogy nem tanulok szavakat, csak amik rám ragadnak filmnézés közben, vagy órán, de a tanárom azt mondta, hogy úgy kéne tanulni, hogy nem csak szavakat tanulok, hanem beillesztem mondatba. nekem is ugyanaz a problémám, mint neked, hogy hiába tudom, nem jut eszembe, de ha látom leírva, vagy mondják, akkor tudom, hogy mit jelent.
2009. okt. 21. 10:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen köszönöm a tanacsokat!!!!
2009. okt. 21. 17:08
 8/8 anonim ***** válasza:

filmnézés ezerrel, olvasás idegen nyelven akár könnyített olvasmányoakt is, zenehallgatás+dalszövegolvasás egyszerre... ezek jól fejlesztik a szókincset és jobban meg is ragad.

mondatkörnyezetbe helyezz egy szót, ha megtanulod. és később jobban eszedbe fog jutni.

a szavakat pedig nem számolgatni kell:) nem lehet meghatározni, hogy mennyi kell.

a középfokú nyelvvizsgára az adott nyelvvizsga előírt témaköreihez, tematikusan kell tanulni a szavakat.

1000 kérdés 1000 válasz angolból c. könyv tematikusan gyűjti a szavakat, jó felkészítő.

2009. nov. 4. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!