Szerintetek kezdjek egy új nyelvvizsgát vagy fejezzem be amelyiket elkezdtem?
Szóval üzleti angol írásbeli nyelvvizsgám megvan, szóbeli 3szor nem sikerült.
Menjek neki negyedjére is vagy kezdjek egy általános nyelvvizsgát teljesen elölről (szóbeli+írásbeli) ?
hány ponton múlt? Ha nagyon sok hibát vétettél szóbelin, akkor csinálj meg egy felsőfokút/középfokút, hogy azért amit már megtanultál, "ne vesszen el"...
És utána meg készülgess szorgalmasan az üzleti szóbelire...
Már ha persze van elég pénzed csinálni pluszban egy nyelvvizsgát
attól függ milyen a szókincsed és mi a célod
az üzleti v bármilyen "szaknyelvi" nyilván jóval könnyebb
mármint kisebb szókinccsel is megvan
Ami nem jött össze háromszor, azt jegeld.
Rakd le az általános írásbeli középfokút, ha az megvan, akkor meg a szóbelit.
Azért egy "általános" ny.vizsga nyilván könnyebb,
mint egy szakmai.
Szóval, ha kell a ny.vizsga (diplomához), inkább az általánosra menj. De persze oda is kell készülni
#4: nem, nem könnyebb, sőt
több száz diákot készítettem már fel, nem poénból írtam amit írtam
a szakmainak jóval limitáltabb a szókincse
ráadásul ált. abban a témában úgyis otthon van az illető, nyilván szokott szakirodalmat olvasni stb
az más kérdés h ha van egy normális általános szókincse is akkor meg tudja csinálni azt is
köszönöm mindenkinek!
hát nagyon kevesen múlott a szóbeli.. egy két ponton. :S
azt azért nem mondanám hogy könnyebb mint az általános, itt is ugyan úgy témák vannak, kell azért szókincs rendesen, a diagram elemzésről meg a szituációról nem is beszélve. sajnos már annyit felejtettem angolból hogy lehet egy általános nyelvvizsga írásbelije nehezen menne. szóval inkább neki fekszek az üzleti szóbelijének, abból legalább írásbelizni nem kell. de várom még az észrevételeket köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!