Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem, tudnak letenni egy...

Miért nem, tudnak letenni egy nyelvvizsgát, akik egy egyetemet elvégeztek?

Figyelt kérdés

Sokan nem kapnak nyelvvizsga miatt diplomát. Nem tudom miért nem képesek rá, olyan nehéz lenne egy nyelvvizsga letétele? Amikor szerintem tele vannak már olyan nyelvvizsga központokkal, ahol alig kell tudni az adott nyelvet. Pl: itt ez az új BME egynyelvű nyelvvizsga, szerintem elég könnyű, szinte vicc nyelvvizsga.

így hirdeti magát:

egyszerűbb, mert nincs nyelvtani és szókincs teszt és fordítás

rövidebb, mert kevesebb feladatot kell megoldanod

könnyebb, mert minden feladatnál használhatsz szótárt

2013. júl. 17. 10:35
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

mert nem olyan egyszerű!

Egyetemet végeztem, és van nyelvvizsgám, megjegyzem elsőre,és most is 2 nyelvet tanulok, DE

fontos a nyelvérzék is

lehet,h valaki egyetemi diplomát kap matekból, stb, de mondjuk az angol nyelvtan nem megy neki, bármennyi időt is foglalkozik vele meg jár különórára.

Persze azért vannak olyanok is, akik az egyetem utolsó félévében kezdenek felkészülni a nyelvvizsgára, és 2,5 éve bele se néztek, persze, hogy nem sikerül nekik

2013. júl. 17. 10:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én se értettem soha. Csomó ismerősöm csak halogatja, halogatja, aztán kész, bele se kezdtek, mikor már a diplomát kéne átvenni.. nem igaz, hogy egy angol középfok nem fér bele 3 év alatt. Pár hét-hónap alatt bárki megtanulhat, ha foglalkozik vele.
2013. júl. 17. 10:52
 3/9 A kérdező kommentje:

1-es

Nekem abszolút nincs nyelvérzékem, tök hülye vagyok a nyelvekhez, de 1 év angol tanulás után le tudtam tenni a közepet, tejesen nulláról indulva.

2013. júl. 17. 10:55
 4/9 anonim ***** válasza:
12%

Mert botrányosan sz@.r a nyelvoktatásunk :)

Mély tisztelet a kivételt képező tanároknak mert vannak!

2013. júl. 17. 10:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Középiskolában kéne megtanulni , mert egy komolyabb egyetemen már nyűgös még ezzel is tölteni az időt.
2013. júl. 17. 11:00
 6/9 anonim ***** válasza:
6%

ilyet csak azok írnak, akik sose jártak egyetemre, és csak azt látják, hogy buliznak meg minden, de sose látják, hogy milyen nehéz vizsgák, beadandók, házik, stb. vannak

megnézném, hogy neked hogy menne

2013. júl. 17. 11:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen helyzetben nem a komoly egyetemek tanulói vannak, hanem a diplomagyáraké. Azok színvonala meg szerintem még a régi érettségiét sem üti meg, így gyakorlatilag nincs mit csodálkozni.

Az viszont tényleg igaz, hogy botrányos a nyelvoktatás színvonala itthon.

2013. júl. 17. 11:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Miért nem tudnak letenni egy nyelvvizsgát?

Nos ne csak a most huszonévesekre gondoljatok..van még a 30-as korosztály és még a 40-es is akik valamilyen szakon tanulnak munka mellett egyetemen-főiskolán. Ha régen középiskolában nagyon gyenge alapot kaptak nyelvből és azt is elfelejtették régen, mert nem használták még azt a nyelvi minimumot sem ami egy szállodai szobafoglaláshoz kell külföldön, akkor igenis nehéz eljutni a nyelvvizsgáig.

Igenis egy angol középfokú nyelvvizsga munka mellett nulláról indulva 3 év. Rengetegbe is kerül, akár tanfolyamra jár, akár magántanárhoz. Ehhez elég nagy levegőt kell venni..

Szóval a diplomázók nagy százaléka akik nyelvvizsga hiányában nem kapnak diplomát nem az érettségi után vagy 1-2 évvel után beiratkozók közül kerül ki, hanem az idősebb levelezősök közül. Elfelejtitek hogy ez egy képesség is, ami ugyan fejleszthető, de nem felnőtt korban, akkor már csak mechanikusan tanulja meg valaki a nyelvet, kivéve ha nyelvi környezetben él. Ez van..

Egyébként meg egy marha nagy igazságtalan rendszer a nyelvvizsga dolog..mert elég sok emberrel találkoztam akinek megvan a középfokú nyelvvizsgája és mégsem beszéli a nyelvet..akkor meg minek?

2013. júl. 17. 11:39
 9/9 anonim ***** válasza:

35év felett már szinte reménytelen megtanulni az első idegen nyelvet...

2013. júl. 17. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!