Olaszul tanulók! Ti miből, milyen módszerekkel tanultok?
Minden érdekel, úgy mint milyen filmeket, sorozatokat néztek, milyen honlapokat látogattok, milyen könyvekből tanultok. Illetve, egyedül, tanfolyamon, tanárral tanultok-e. Milyen szinten álltok most? Miért tanultok? Mennyit tanultok hetente?
Légyszi nemet és kort is írjatok!
fél éve tanulok egy olasz segítségével, és szerintem egész jól állok, kb 1 év múlva szeretnék nyelvvizsgázni
16/L
Én még csak középiskolás vagyok, és nálunk mindenki kezdő szintről kezdte az olaszt. A tananyagok átvétele nem ment túl gyorsan, mert két év alatt sikerült átvenni egy A1-es szintű olasz nyelvkönyvet. Most harmadiktól negyedikig lehetett olasz fakultációra jelentkezni, amiben természetesen gyorsabban vesszük át a leckéket, nem két év lesz egy A1-es szintű könyv, hanem az első évben A1-A2-es könyv, a következő évben B1-B2-es könyvből fogunk tanulni, és így az érettségi évében egy középszintűt képesek leszünk lerakni.
A bénább könyv az A1-es volt az Espresso 1 - corso d'italiano; ennek második kötete az Espresso 2 - corso d'italiano ami A2 és harmadik kötetét már nem akarom ragozni, már magától érthetődő hogy Espresso 3... ami B1-ig visz el. Ha lassan, pontosan, és érthetően szeretnéd az olasz nyelvet tanulni akkor ezt ajánlom, és ebben a könyvben sok a párbeszéd, és a hanganyag; bár ez a köny színtiszta olasz, és (nem t'om pontosan) de szerintem csak Olaszországból lehet rendelni (legalábbis a tanárunk onnan rendelte).
A másik amit ismerek az a Progetto ami nem t'om hány kötetes, de ezt már itt is lehet szerintem kapni, és sokkal gyorsabban halad a nyelvtani anyaggal mint az előbbi könyv.
Azért tanulok én olaszt, mert... hát egyrészt, nincs másik nyelv ebben az iskolában, és mert én zenei szakközépbe járok, és a zene nyelve az olasz nyelv. Ezért van csak ez.
Zenében: Laura Pausini, Eros Ramazzotti
Film: hát az mindegy...
Újságok: többnyire a La Repubblica-t olvasgatom a neten
A tanuljunk könnyen gyorsan olaszul könyvből tanulok magamtól, és elég jól állok :) Azért tanulom, mert szeretem és lefoglal, afféle kikapcsolódásként :) 19/F
Én 2-3 évvel ezelőtt kezdtem. 1- másfél évet teljesen egyedül tanultam. Különböző internetes oldalakról, de aztán nehezedett a nyelvtan ,így elmentem magántanárhoz. Ott a Progetto Italiano-ból tanultunk.
Sokat segített nekem pl. a kedvenc zenekarom interjúinak fordítása. Mivel szerettem és érdekelt miről beszélnek,így addig addig tekergettem vissza míg nagy vonalakban meg nem értettem. :) És mivel egymagam jöttem rá a szavakra ,így sokkal inkább megmaradtak bennem a dolgok.
Rengeteg olasz nyelvű filmet néztem felirattal és anélkül is.
Illettve könyvesboltban nézz körül, vannak olasz nyelvű könnyített olvasmányok pont ilyen célra. Nagyon jók.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Jöhetnek még.
Utolsó: egyedül milyen szintre sikerült eljutnod az 1 év alatt? Most én is egyedül tanulok.
én gimibe tanulok 4 éve heti négy órában otthon nem sokat foglalkozok vele és csak ötösöm van most voltam érettségizni jó arra tanultam 89% lett és szeretnék majd emeltre menni
[link] nekem ezt ajánlotta a tanár de ha beírod a googl-be a film címe mögé hogy in italian akkor szerintem találsz olaszul ha nem is azt amit kerestél de nyelvgyakorlásnak bármi jó
16L
Katedra nyelviskolában kezdtem olaszt tanulni novemberben heti kétszer 3×45 perces alkalommal. Azon kívül, hogy olasz dalokat hallgatok nem csináltam eddig még mást és 52%-ra megcsináltam egy A2-es szintű TELC nyelvvizsgát. Most fogok rendelni egyszerűsített olvasmányokat, illetve filmeket fogok nézni angol felirattal (két legyet egy csapásra ;)
Az olasszal viszonylag könnyen lehet haladni, ha van valaki, aki el tudja magyarázni a nyelvtant. Vannak tök egyszerű részek és vannak elég bonyolultak is (pl prepozíciók)
Ez a YouTube csatorna hasznos, Rutsch Tìmea, ö magyar: https://www.youtube.com/channel/UCFSfmW2hxIrcsAMPi0Mfecw
Ez pedig egy szardiniai tanàr:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!