Nyelvtanilag helyes ez az angol mondat?
Figyelt kérdés
As if everything it touches turns to stone and the coldness never let your bleeding heart go.2013. júl. 9. 22:05
1/7 anonim válasza:
As if everything he/she touches turns into stone and the coldness never lets your bleeding heart go.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ.
2013. júl. 9. 22:14
3/7 anonim válasza:
a turn to stone még elmegy, így is használják, de a coldness tényleg egyes szám, szóval lets, ahogy első írta
hogy he vagy she vagy it, azt meg a kérdező biztos tudja
4/7 anonim válasza:
Ha a szemeim még rendben vannak akkor nem az volt a kérdés hogy "elmegy-e még" ez a mondat, hanem hogy nyelvtanilag helyes-e. A "válni valamivé" pedig "turn into something", a "to" nem helyes, mert mást jelent!
"It" pedig nem tud "touch"-olni semmit. Ami valamit meg tud fogni (képletesen vagy nem) annak van keze, ha van keze akkor van neme, és ha van neme akkor vagy "he" vagy "she", az "it" megint csak helytelen.
Úgyhogy szerintem keress valami olyan kérdést amire tudod is a választ, nem pedig csak belepofázol valami baromságot a semmibe, a semmiről. További szép napot!
5/7 anonim válasza:
6/7 anonim válasza:
Nem online példamondatokról, hanem ERRŐL a mondatról van szó. Arról már nem is beszélve hogy teljesen irreleváns a példamondatod. Naná, hogy ha összetolsz két tárgyat akkor azok "touch"-olnak, ezt egy fogyatékos is megmondja. A mi mondatunkba viszont vad képzelőerő nélkül elég nehéz olyan tárgyat találni ami értelmessé teszi, miután ez a mondat azt feltételezi hogy van valaki, aki felemeli a kezét és valamit direkt megfog, ami kővé változik. Egy könyv, meg egy szekrény ritkán csinál ilyet. És miután én nem az interneten meg valami átképzett orosztanártól szereztem a nyelvtudásomat hanem az angol felsőoktatásban, hidd el, hogy úgy van ahogy mondom. De ha nem hiszed el, én attól se hülyébb, se okosabb nem leszek. Te viszont...
7/7 A kérdező kommentje:
Ebben a mondatban az "it" a szellőt jelölné.
2013. júl. 10. 12:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!