Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolból van középfokú nyelvvi...

Angolból van középfokú nyelvvizsgám szerintetek ezután a németet vagy a spanyolt tanuljam melyik könnyebb?

Figyelt kérdés
most úgyis itt van ez támopos 90 óra ingyenes tanfolyam szóval arra gondoltam azzal elkezdeném a nyelvet a többit pedig itthon folytatnám a középfokú nyelvvizsgáig, melyiket lehet hamarabb letenni?
2013. júl. 9. 14:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az angol és a német rokonnyelvek, sok a közös vagy hasonló kifejezés, könnyebb lesz mint a spanyol és többre is mész vele Európában.
2013. júl. 9. 14:52
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
A spanyol könnyebb...a német hasznosabb... és támopos nyelvtanfolyamok között én csak angol, német és francia nyelveket tanítókat láttam...
2013. júl. 9. 14:54
 3/9 A kérdező kommentje:

pedig itt van spanyol minden hónapban több ilyen indul és olasz meg hollandot is láttam egyszer.

Nagyon tetszik a spanyol de tudom hogy itt nem sokra mennék vele szóval németet kellene de azt meg annyira utáltam ált és középsuliban

2013. júl. 9. 14:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a németet utáltad akkor a spanyolt válaszd. Nincs rosszabb és nehezebb mint egy olyan dolgot tanulni amit utálsz.

Én is tudom, hogy a német itt hasznos lenne, mégse azt tanultam, mert én se szeretem és tudom, hogy nem bírnám jól megtanulni.

2013. júl. 9. 15:06
 5/9 A kérdező kommentje:

értem köszi:) ment a pipa mindenkinek

egyébként te is spanyolul tanultál? kicsit félek hogy nehéz lesz mivel elég temperamentumos nyelv , gyorsan beszélnek azért németből már előnyöm lenne hiszem már régen tanultam 8 évet de nyelvérzékem is jó

2013. júl. 9. 15:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem az a kérdés, hogy melyik könnyebb, hanem hogy mire akarod használni!
2013. júl. 10. 00:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen én is spanyolom tanultam és nagyon szeretem, nem bántam meg.
2013. júl. 10. 11:25
 8/9 anonim ***** válasza:

Hasonlóan vagyok, mint te. 14 éves korom óta spanyolt akartam tanulni, de a suliban csak németre volt lehetőségem angol mellett, vért izzadtam, mire 4 év alatt összehoztam egy középfokot, aztán egy éven belül el is felejtettem. Most kb. annyit tudok, hogy 'ich bin', de arra is hidegrázással gondolok vissza.

Most spanyolt tanulok magamtól, hát szerelmes vagyok a nyelvbe:D Minden nap alig várom, hogy nekiállhassak, naponta több órát foglalkozok vele, szerintem ilyen tempóban egy év alatt felsőfokúm lesz. Szóval szerintem a hasznosság mellett legalább ugyanolyan fontos a szimpátia is. Ha utálsz egy nyelvet, úgysem fogod ugyanolyan lelkesedéssel tanulni, mint ha vonzana.

2013. júl. 10. 12:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja, és az angol többet segít a spanyolban, mint a németben. Németben minden szó ummal vagy ammal vagy ilyesmivel kezdődik, a büdös életben ki nem találod, hogy mit jelent. Az angol szavak jó része viszont latin eredetű, csakúgy mint a spanyolé, így rengeteg a hasonló kifejezés.
2013. júl. 10. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!