"Video über unser Formular hochladen" mit jelent?

Ha "video nyomtatványunk/űrlapunk feltöltéséről" lenne a jelentése, akkor az überrel kezdődne a kifejezés, és így nézne ki: Über das Hochladen unseres Formulars". Ugyanis az über lehet a magyar -ról/-ről rag megfelelője. Itt is ebben a jelentésben szerepel szerintem, és mivel az "unser Formular" előtt van, ezért arra vonatkozik. Tehát a kifejezés szó szerint: Videót az űrlapunkról/nyomtatványunkról feltölteni.
A feltöltenit persze nem felszólító, hanem kijelentő módban kell érteni. Bár nagy ritkán szokott a német a szótári alakkal is felszólítani - ahogy a magyar is -, szóval lehet, hogy mégis felszólítómódban kell érteni. A szövegkörnyezettől függ.
Remélem tudtam segíteni! :)

Az "über" ebben az esetben azt jelenti,
hogy "keresztül".
A Formularon keresztül töltendő fel a video
Szerintem az utolsó válaszolónak lesz igaza, sőt, biztos. Így már értem végre, köszönöm!:D
Nem vagyok túl jó németből, fogalmam sincs igaz-e, amit a többiek leírtak, talán az is jó megoldás, tényleg nem tudom, mindenesetre köszönöm nekik is. Csak az ő fordításuk nem illik az én esetembe ide, nem lenne értelme. Ha az über a "keresztül" szó akar itt lenni, így már értem, így tényleg van értelme az egésznek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!