Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehetne németet könnyen...

Hogy lehetne németet könnyen tanulni?

Figyelt kérdés
Beíratkoztam egy EU-s támogatott nyelvtanfolyamra. Németre. Nagyon vártam, érdekelt a dolog. Soha nem tanultam még németet, kíváncsi voltam, milyen lehet. Ki szeretnék menni külföldre, gondoltam nem baj, ha az alapokat tudom németül, így arra felé is el tudok majd indulni, mármint német nyelvterületre. Az angollal soha nem volt problémám, imádta, könnyen ment, általános iskolás korom óta. Kezdő csoportban vagyok, de a társaság nagy része valamikor már tanult németet, így nekik most könnyebb. A tanár vágja, h ez kezdő csop, de nem veszi figyelembe, vagy alapból hülye, én nem tudom, de az a lényeg, h az első alkalommal már szöveget olvastunk és fordítottunk. 1 szót sem ismertem, kiejteni akk se tudtam semmit ha láttam leirva ( de a mai napig így van ) nincs szókincsem, mégis hogy a fenébe forditsak neki magyarra ha 1 szónak sem tudom a jelentését? Teljesen elvette a kedvem ez az egész, és azóta is olyan tempóban haladunk, h 4 alkalom után is olyan mintha kínai tanf-ra ültem vna be! Nincs rendszer abban ahogy oktat, én eddig tök máshogy tanultam az angolt. Mire építsek ha nincs semmi alapom? Angolnál akárhova jártam mindig mindent felosztva tanultunk, pl a családot, az állatokat, étel ital stb, mindig épült az anyag vmire, itt minden össze-vissza van, egy káosz az egész. Megutáltatta velem a németet, nem bízok a tanárban, sem a tudásában, ahogy megszólal lejön h butuska, és a mozdulataiból is, pl a haját dobálja stb. Itthonra olyan házikat ad fel, amit még nem tanultunk, tehát nincs értelme, mert nem az előző órai anyagot gyakorlom vele. Szavakat kiirom de nem tudom megtanulni ha a kiejtését sem tudom. Órán is olyan tempóba haladunk h le se tudom írni az egészet, vagy írok és nem tudok odafigyelni, eddig a jegyzeteléssel se vt gond soha egyik suliban sem. Hogyan tanuljak? vélemény?

2013. júl. 5. 11:01
 1/4 anonim válasza:

Hát a véleményem az hogy a tanárt nem fizetik eléggé így le kakilja a munkáját , vagy szimplán csak belefáradt a munkájába .

Iratkozz át másik tanfolyamra vagy vegyél egy nyelvkönyvet és tanulj otthon abból .

2013. júl. 5. 11:33
 2/4 anonim ***** válasza:

én kiírtam egy füzetbe a témákat, pl:

család

közlekedés

munka stb

és ezekhez szavakat jegyzeteltem, meg mondatokat írtam, stb

ezt megtanultam + vettem egy nyelvkönyvet és meglett a középfokúm

persze én már 4 éve tanultam előtte németet, de szerintem ez nagyon sokat segít

2013. júl. 5. 11:44
 3/4 anonim ***** válasza:

"Szavakat kiirom de nem tudom megtanulni ha a kiejtését sem tudom."- Itt van egy alapszókincs gyűjtemény, kiejtéssel, magyar jelentés feltüntetve:

[link]

Ez online, régebben le is lehetett tölteni, a gépemen megvan, szólj ha kell és elküldöm.

2013. júl. 5. 13:17
 4/4 A kérdező kommentje:
köszike!!
2013. júl. 6. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!