Ha majdnem nulla némettudással kimegyek egy fél évre Németországba akkor van esélyem legalább egy alapszinten elsajátítani a nyelvet?
Figyelt kérdés
Legalább egy annyira, hogy megértessem magam egy némettel.2013. júl. 3. 21:04
1/4 anonim válasza:
Nem igazán.Főleg ha nem használod.Dolgozni vagy tanulni,nem mindegy.tanulásnál sokszor fogsz társalogni barátokkal,mosogatás meg hasonló melók mellett nem nagyon fogsz kommunikálni.
2/4 anonim válasza:
Ha nem akarsz tanárhoz járni, akkor úgy, hogy veszel egy "önoktató" tankönyvet, pl a Pons-nak vannak ilyenjei, én így kezdtem el spanyolt tanulni. És csakis úgy, ha rá vagy kényszerítve a németre, tehát nem megy veled más magyar, akivel társalognál. Így szerintem teljesen esélyes, lehetséges. A kintlét egyébként is nagyon sokat segít a fejlődésben, én alapszintű spanyol tudással mentem ki Madridba dolgozni 3 hónapra (beszélni nem tudtam szinte semmit az elején), miután hazajöttem, le emelt érettségiztem belőle maxos szóbelivel. rengeteget segített a kintlét. (persze a spanyol valamennyivel könnyebb mint a német, de szerintem simán menni fog)
3/4 A kérdező kommentje:
Egy magyar sem lesz körülöttem. Egy személy lesz aki tud angolul is és németül is, de hát nem lesz mindig mellettem. Dolgozni megyek, de társalogni mindig kell, még ha csak az üzletbe megy le az ember akkor is.
UI: Nem mosogatni megyek
2013. júl. 3. 22:23
4/4 anonim válasza:
Ez aranyos
"Nem mosogatni megyek"
Valamennyi fog rád "ragadni" (ha hagyod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!