Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvvizsga csak tanfolyammal?

Nyelvvizsga csak tanfolyammal?

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem, és ugye többek közt angolból is.

Mindenki azt mondja, hogy jó vagyok angolból még az angol tanárom is, de én úgy gondolom, hogy egy tanfolyam minimum kéne a nyelvvizsgához.

Egy (mondjuk 60órás tanfolyam) után és már 12év angollal a hátam mögött mennyi esélyem van a nyelvvizsgára?

Hallottam 1-2 emberről aki diploma mellé szeretné ugye, hogy kikapja a diplomáját és már hatodszor megy neki úgy, hogy mellette tanárhoz jár :S

2013. júl. 2. 01:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Sok helyen hirdetnek ingyenes vagy max. 1-2000 Ft-os próbanyelvvizsgát, szerintem menj el egy olyanra, vagy írj meg otthon egyet, annyi van a neten. Így látod, kb. milyen szinten állsz.

Azt, hogy mennyi esélyed van, ennyiből nem lehet megmondani, a legtöbb ismerősömnek 12. év végére megvolt a középfokja, aki eljárt külön tanfolyamra vagy tanárhoz, annak a felső is. De pont ahogy írod, valakinek sokadjára se sikerül, ez függ a nyelvoktatás minőségétől, szorgalomtól, nyelvérzéktől, stb...

Szóval nem szükséges tanfolyam, de ha te úgy érzed, szükséged van rá (na meg időd és pénzed :)), akkor hajrá. Vannak külön nyelvvizsgafelkészítők, meg egy csomó helyen írni kell a beiratkozáshoz szintfelmérőt, és ott megmondják hány óra kell neked, hogy mehess vizsgázni.

2013. júl. 2. 01:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Én tanfolyam nélkül csináltam nyelvvizsgát, kölcsönöztem könyvtárból meg ismerősöktől nyelvvizsga tesztfeladatokat és azokból gyakoroltam. Párszor elmentem tanárhoz, hogy a szóbeli részre rágyúrjak, meg a leveleimet kijavítsa és elsőre sikerült.
2013. júl. 2. 12:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Gratulálok utolsó, és köszönöm a válaszokat! :)
2013. júl. 2. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!