Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok nekem mesélni a...

Tudnátok nekem mesélni a JLPT-ről?

Figyelt kérdés
Mindegyik szintről szívesen olvasok, elsősorban olyanok érdekelnének, hogy mennyi kanjit kell tudni, mennyire nehéz, milyen feladatok vannak, mennyibe kerül, hol lehetne jelentkezni rá. De bármi egyéb információval tudtok szolgálni, azt is szívesen olvasom!:)

2013. júl. 1. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:
2013. júl. 2. 11:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de engem inkább a személyes tapasztalatok érdekelnének...
2013. júl. 2. 16:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Jelentkezni a KRE japán tanszékén lehet, kb 7-8000 Ft.

A feladattípusokat és a kanji követelményeket megtalálod a honlapokon.

A nehézség pedig nagyrészt a saját felkészültségedtől függ, illetve attól, hogy éppen az adott évben milyen tesztet állítanak össze.

Nekem 1 év japán tanulás után az N5 nevetségesen könnyű volt, következő évben az N3-mal viszont már voltak nehézségek (de azért átmentem).

2013. júl. 2. 17:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Várom továbbra is a véleményeket!:)
2013. júl. 2. 19:06
 5/6 anonim ***** válasza:

07-02 17:01

És az N3 szintnél már tudod használni a nyelvet, pl. híreket olvasni stb..? Vagy pl. megérted a híradót?

Mert én nézegettem különböző oldalakon, hogy melyik szint kb. mire elég, de nem találtam semmit.

2013. szept. 5. 02:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát, amikor kint voltam Japánban, és véletlenül bekapcsoltam a tv-t, örültem, ha a műsor felét megértettem :D

De viszonylag könnyedén el tudtam beszélgetni a helyiekkel (jó, nyilván nem a magfúzióról társalogtunk :P).

Híreket olvasni - némi szótárazással - már lehet N3-as szinten is.

2013. szept. 5. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!