Lehetetlen a TOEFL vagy IELTS 2 év alatt?
Figyelt kérdés
Még 2 évem van a gimiből és utána az USA-ban szeretnék egyetemre járni, amihez TOEFL vagy IELTS nyelvvizsga kell. Most középfokú szinten állok a magyar nyelvvizsga rendszer szerint, lehetetlen lenne elérni egy jó pontszámot a TOEFL vagy IELTS vizsgán ha most kezdek csak el készülni rá?2013. jún. 30. 17:34
1/3 anonim válasza:
Az USA egyetemi felvételihez egy jó erős középfok kell.
Ez anno 243 pont (computer based) volt. Nem elérhetetlen. Sőt...
Most kezd el nagyon tanulni az esszé írást mert azt egy négyesre azért kell teljesíteni. Ehhez szerintem tanárra is lesz szükséged mert nem egyszerű.
2/3 anonim válasza:
Úgy van, ahogy az első hozzászóló mondja! Nem lehetetlen a középről. Azt viszont szögezük le, hogy ezeken a közép nem egyenlő az itthoni semmi kis középpel, keményebb. De ha neked megvan a közepes tudásod, semmi kétség, hogy meglesz IELTS-en és TOEFL-ön is, ha tanulsz rá. Nézegess iskolákat, szakokat, és a honlapjukon nézd meg a követelményeket, hogy miből, hány pontot kell szerezni. Azután a neten kezdj el nézegetni példákat, és nagyon gyúrj rá az esszéírásra, az a legnehezebb része mindkettőnek. És szerintem is sokkal jobbak az esélyeid, ha keresel egy tanárt, aki jártas KONKRÉTAN EZEKBEN a vizsgákban, mert a speckó követelményrendszer, pontozás csak így a neten töltögetéstől nem megy a fejedbe, speciálisan kell készülni rájuk. De az olvasást, hallott szövegértést gyakorolhatsz, sőt kell majd egyedül is. Sok sikert, nekem egy hónap múlva lesz az IELTS-em, és nagyon izgulok, mert nehéz!! :S Jó tanulást, és sok sikert!
3/3 anonim válasza:
Második, na hogy ment? Írhatnál véleményt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!