Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lenne érdemes csinálni a...

Hogy lenne érdemes csinálni a nyelvvizsgát (plussz pontok miatt)?

Figyelt kérdés

Hali!

Továbbtanuláshoz mindenképpen kellene a +40 pont...

Angolból megyek magántanárhoz (hétfőn lesz az első óra és eddig azt beszéltük meg, hogy angol középfokra készít fel!) és nem tudom, hogy az angolra kéne ráfeküdnöm, hogy felső fokú nyelvvizsgát megcsináljam vagy pedig a németet kezdjem el tanulni, hogy középfokra feljöjjek belőle?!

Melyiket lenne érdemesebb ill. melyiket lenne könnyebb véghezvinni?

Normális válaszokat, Köszönöm!

2013. jún. 29. 18:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Angol felsőfok! Sokkal fontosabb és később is hasznosabb lesz mint a német, nem csak a pontok miatt.
2013. jún. 29. 18:43
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszi!

és mi a különbség a közép ill. emelt nyelvvizsga között?

2013. jún. 29. 18:48
 3/14 anonim ***** válasza:
70%

Szókincs. Tulajdonképpen középfokra minden nyelvtant tudnod kéne elvileg (gyakorlatilag... :D).

Szerintem is érdemesebb a felsőfokra rágyúrnod.

2013. jún. 29. 19:30
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. jún. 29. 19:48
 5/14 A kérdező kommentje:
ja, azt kihagytam, hogy most középfok körül vagyok és decemberig meg szeretném csinálni a nyelvvizsgát mert utána érettségi meg ugye pályaválasztás...addig sikerülhet eljutnom a felsőfokú szintig?
2013. jún. 29. 19:59
 6/14 anonim ***** válasza:
81%

Szinte teljesen mindegy a tanulás gyorsasága és könnyedsége szempontjából, hogy melyket csinálod meg. Németből középszintre nehéz eljutni, de emeltszintre könnyű, angolból pedig középre könnyű és emeltre nehéz (és akkor ugyanígy a középfokú és a felsőfokú nyelvvizsgánál).

Egy kicsit talán tényleg érdemesebb az angolt választani, mert az benne van már a napjainkban (sorozatok stb.), tudatalatt belemászik a fele a fejedbe.

Ha intenzíven tanulod, mindennap foglalkozl vele, akkor szerintem lehetséges decemberre.

2013. jún. 30. 12:48
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. jún. 30. 12:50
 8/14 anonim ***** válasza:
39%

Lehet, hogy ezzel a korábbiak nem értenek egyet, de én így gondolom:

-Angol felsőfokra egyszerűbb lenne felkészülnöd, mert eddig is sokat foglalkoztál vele, és amúgy is, amiből már vagy valahol, az úgy könnyebb ráépíteni.

De: Van 1 nagyon erős érv, amiért inkább érdemes a német közepet választani(én most ezt csinálom, épp tanfolyamra készülök), mert mire mi odakerülünk, már 2 nyelvvizsga kell a diplomához, és egyetem közben nem fogod tudni megcsinálni a másikat, nem lesz idő és gondolom nem akarod,hogy "bent ragadjon".

2013. jún. 30. 17:39
 9/14 anonim ***** válasza:
68%

"mert mire mi odakerülünk, már 2 nyelvvizsga kell a diplomához"

Forrás? :)

2013. jún. 30. 17:45
 10/14 anonim ***** válasza:
39%
Osztályfőnököm mondta.
2013. jún. 30. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!