Szeretnék megtanulni jelelni és az lenne a kérdés hogy magamtól megtudok vagy feltétlen kell tanán? Ha egyedül is lehet akkor ismertek olyan oldalakat ahol tanítanak ilyet? Oktató videókat? Vagy hogyan kezdjem el?
Szia!
A [link] weboldalon nézz szét. Vannak tanfolyamaik és megrendelhető DVD-ik, könyveik is amelyekkel megtanulhatod az alapokat. Esetleg adhatsz fel hirdetéseket is, hogy interneten keresztül skype-on szeretnél tanulni, és lehet hogy lesz egy-két jelentkező, aki tud ebben segíteni neked. Ha rám hallgatsz, akkor az ábécével kezded és a számokkal, majd bemutatkozás és így tovább.
Ajánlani tudom még továbbá az ASL-t (American Sign Language)is amennyiben tudsz angolul. Ezt Amerikában használják, viszont rengeteg internetes oldal és YouTube videó van, ami segít az elsajátításában.
Remélem sikerülni fog!
17/F
Természetesen mindkettőt. A daktil ábécé az "nemzetközi", ASL-ben is ezt az ábécét használják, nem tartalmazza a magyar hosszú magánhangzókat és egyes mássalhangzókat sem.
A fonomimikai igen, ezért érdemes mindkettővel tisztában lenni.
17/F
Én december óta foglalkozom ezzel a nyelvvel (ASL). Most olyan szinten vagyok, hogy nem túl bonyolult mondatokat már simán le tudok fordítani. Néha persze meg kell néznem egy-két jelet, pontosítanom kell egy-két mozdulatot. Nekem nagyon sokat segítettek a YouTube-on található videók, amelyekben zenéket jelelnek. Először egyszerűbbeket néztem ( http://www.youtube.com/watch?v=arSTr-wAYWQ ), majd később bonyolultabbakat is ( http://www.youtube.com/watch?v=pQ1aSQwBZ24 ). Viszont ez nem a magyar jelnyelv.
Megkérdezhetem, hogy milyen idősek? :)
17/F
Sajnos nyelvtant külön nem tüntetnek fel, azt a siketektől kell megtanulnod, és a magyar jelnyelvről nem sok minden van a Youtube-on.
ASL-t akkor ajánlom, ha Amerikában élsz, vagy el akarsz oda látogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!