Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ÖSD német középfokú nyelvvizsg...

ÖSD német középfokú nyelvvizsgán hogyan kezdhetném a beszélgetést?

Figyelt kérdés

Van egy olyan feladat a szóbeli vizsgán, hogy egy idegennel (ez a vizsgáztató) szóba kell elegyedned a vonaton, úgy, hogy kiderüljön, egy helyre utaztok (ez a városod). Ő most utazik először oda, így neked kell bemutatnod a helyet, milyen látványosságok vannak, hova érdemes elmenni, stb.

A gondom az, hogy - én úgy tudom - nekem kell elkezdenem a beszélgetést, de nem kezdhetem úgy, hogy "Szia, hova utazol?", mert nekem kell megmondanom a várost, amiről beszélni akarok. Aki esetleg volt már ezen a nyelvvizsgán, tudna nekem segíteni, hogy hogyan kezdjem a párbeszédet? Előre is köszönöm szépen! :)

2013. jún. 27. 08:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia, te (mondjuk) Bp-re utazol?

Ő: Aha, te is?

Te: Igen. Megyek meglátogatni a nagyimat!

Ő: Ó, tök jó! Én most leszek ott először.. stb stb

2013. jún. 27. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!