Lehetséges egy év alatt megtanulni németül a semmiből?
Az a tervem, hogy ha nem jön össze idén az egyetem, akkor jövőre leteszek egy német középfokú nyelvvizsgát. De az a helyzet, hogy semmit sem tudok németül, viszont akkor azt az egy tanévet szeptembertől május-júniusig csak annak a tanulására szánnám.
Jó nyelvérzékem van egyébként, nagyon gyorsan tanulok nyelveket.
Sikerülhetne?
És ha párhuzamosan még franciát is tanulnék? Abból viszont olyan alapszinten állok most.
Tanári segítségre gondoltam :D
Egyedül képtelenség lenne, ismerve magamat, mert mindig „elkalandoznék” a tanulástól :D
A nyelvtan logikus, gyorsan át fogod rágni magad rajta tanári segítséggel. Minden tanulható.
Lesz is mit tanulni, mert nem könnyű nyelv, de megéri szerintem.
A kiejtés, helyesírás nem olyan vészes, mint angolban vagy franciában, itt is logikus minden.
Viel Erfolg! ;)
Valójában mindig is érdekelt a német, így nem igaz az, hogy semmit sem tudok, mert alapszintű mondatokat el tudok mondani.
A kiejtés angol-francia után semmi, a nyelvtan az orosz után sem lehet annyira meglepő.
Egyedül talán ezek a kilométeres szavak rémítenek meg, meg hogy baromi furcsa és szokatlan szórend!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!