Hogyan mondjuk ki azt angolul például 'I was born in 2010'?
Figyelt kérdés
az évszám kimondása érdekel:) Előre is nagyon szépen köszönöm tudásotokat:)2013. jún. 23. 15:01
2/11 anonim válasza:
Lehet végül is "twenty ten"-nek is mondani, de inkább úgy mondják, hogy "two thousand ten".
3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2013. jún. 23. 21:06
4/11 anonim válasza:
Akkor már "Two thousand and ten" okoska.
5/11 anonim válasza:
Már elnézést, de a "two thousand ten" teljesen helyes, _okoska_, ráadásul többször hallom így, mint anddel. Kéretik google-özni, mielőtt beszélünk.
6/11 anonim válasza:
Minek google? Ennél kicsit magasabb szinten vagyok.
7/11 anonim válasza:
Tényleg? Nem tán sikerült a C1? :-O Szerintem illeme tudni, hogy milyen lehetőségek vannak a nyelvben, vagy ha még nem hallottad, akkor érdemes utánanézni, mert "lehet, hogy tényleg nem beszél ökörséget ez", szerintem érdemes meghallgatni a másikat. De lehet homokba dugni a fejünket, és mondani, hogy csak anddel mondják, természetesen :D
8/11 anonim válasza:
Jó mind a kettő.
Twothousand 'n' ten (nem mondják ki teljesen, hogy and, csak simán n-t mondanak)
twothousandten
9/11 ChrisM válasza:
Az amerikaiaknál nagyobb divat a twenty-zés, a britek inkább a two thousand-et használják.
10/11 anonim válasza:
I was born in two thousand ten.
I was born in two thousand and ten.
I was born in twenty-ten.
Mindegyik jó. Az amerikai angol nem mindig rak az utolsó 'and'-es csoporthoz and-et.
Ha most ezen veszekedtek, nagyon nagy ökrök vagytok. Egyébként ha nekem nem hisztek, mert miért is, akkor itt van, megtettem a kutatást helyettetek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!